Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez? demiştik?

Fehmi KORU

?Saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez? demiştik?

Ocak Medya sitemiz üç hafta önce bir siber saldırıya uğradı. Ocak Medya´ya saldıranlar ardından derhal dikkatlerini fehmikoru.com sitesine de yönelttiler ve o sitemiz de çöktü.

Saldıranların niyetinin yayınlarımıza öldürücü bir darbe vurmak olduğu belliydi. Ağır bir yara aldık.

Benim güncel düşüncelerimi paylaştığım sitem saldırıdan birkaç gün sonra yayına geri dönebildi, güncel haberleri verebildiğimiz ve özgün yazarlarımızın görüşlerini açıklama fırsatı buldukları Ocak Medya sitemizin kendisini toparlayabilmesi ve kısmi yayına geçebilmesi biraz daha fazla zaman aldı.

Her iki sitemizin üç yıla varan arşivleri saldırıda tamamen yok olmuştu?

Umut varsa çare de tükenmiyor.

Geçen hafta fehmikoru.com sitemizin arşivini geriye kazandık; bugün de Ocak Medya sitemiz bütün işlevleriyle ve geçmiş haber-yazı arşiviyle yeniden yayın hayatına dönmüş oldu.

Saldırganların hesapları boşa gitti.

Fazla ayrıntıya girmeyeceğim, ama okurlarımızın bilmesi gereken bir nokta var: Tamamen eski gücüne kavuşabilmemiz üç hafta gibi uzun bir süreyi kapsamasına rağmen, bu süre içerisinde her alanda kendi gücümüzü test etme fırsatını bulmuş olduk.

Yazarlarımızın bütünü amatör ruhla sürdürdükleri gayretlerini aksatmadılar, yayından uzak kaldığımız günlerde de yazılarını göndermeye devam ettiler. Okurlarımız ise sitelerimize sahip çıktılar; teşvik edici mesajları yanında yeniden ayağa kalkmamız için yol gösterme ve yardım teklifinde bulunmayı da ihmal etmediler.

Hepsine minnet ve teşekkür borçluyuz.

Değerli yazarlarımıza da, önemli bir bölümü yorumlarıyla yayınlarımıza değer katan okurlarımıza da.

Merak edenler için bir de teknik ayrıntı: Sitelerimizi geriye kazanma süreci bir ortak çalışmayla gerçekleşti. Bize server hizmeti veren yerli şirket ?Her şey silindi, artık geri getirilemez? dediği halde, yayınlarımıza üç yıl boyunca mekan teşkil eden disk onlardan satın alınıp üzerinde titiz bir çalışma gerçekleştirildi ve o olumsuz beklenti boşa çıkartıldı. Bunu da en yakınımda bulunan herbiri alanlarında yetkin genç insanlar geceli gündüzlü özverili çalışmalarıyla sağladılar.

Dışarıya bağımlı olmak yerine kendi çabalarımızla ayağa kalkmayı denedik ve başardık.

Kervan yürümeye devam ediyor?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz