Çünkü faşizm kafaya değil, yumruğa önem verir.
Faşist örgütlere bakın. Dünyanın her yerinde faşistler güçlü ve saldırgan kişileri öne çıkarırlar. O örgütlerde ilerlemenin yolu bilgi ve kültürden değil vurup kırmaktan geçer.
Faşistler çok okuyan kişilere hiç değer vermezler, hatta öylelerini aşağılarlar. Okumaya değil, spora, özellikle de vurdulu kırdılı, şiddet içeren spora önem verirler.
Faşistlerin okul bitirmiş ve doktora yapmış olanları da bunu kopya çekerek ve tezlerini başkalarına yazdırarak gerçekleştirmiş kişilerdir.
Faşistlerin arasında nadiren biraz bir şeyler okumuş olanlarına yakından baktığınızda, hepsinin bunu hapishanede başardığını görürsünüz. Çünkü bunu dışarıda örgütlerinde yapamazlar. Yapsalar aşağılanacaklar.
O örgütlerde düşünen adamlara değil, emirleri düşünmeden yapan kişilere ihtiyaç vardır. Böylelerine gerçek diye propaganda, tarih diye efsane, bilgi diye yalan öğretilir; bilgi verilmez, beyin yıkanır.
Sembolleri ya iri yarı askerler veya yumruğu iri işçilerdir.
Okuyanları ya “koyun” veya “inek”, ya da “küçük burjuva” diye aşağılarlar.
Bu yüzden de Almanya gibi tarihinde büyük düşünür ve sanatçılar yetiştirmiş ülkelerde faşizmin egemen olmasından sonra ya hiç düşünür ve sanatçı çıkmamış veya çıksalar da bunlar faşistlere muhalif olmuşlardır.
Rusya gibi çok büyük edebiyatçılar yetiştirmiş bir ülkeyi ele geçiren faşistlerin aydın ve yazarları da daha önceki rejimin yetiştirdiği kişilerdir. Yeni rejimin aydın ve yazar yetiştirme derdi olmamış, sadece propagandacılar yetiştirmiştir.
İnancını minarelerden hoparlörlerle başkalarının kafasına vura vura egemen kılmaya çalışan ve kendisi gibi düşünmeyenlere hayat hakkı tanımayanlardan da kaliteli aydın ve yazar çıkmaz.
Kaliteli aydın ve yazar, konuşur, yazar, gösterir; bağırmaz, etrafındakilere at gözlüğü takmaya çalışmaz.
Türkiye’de iktidara yerleşip faşistleşen dindarların okumaktan vazgeçip kitaplarını çöpe atması tesadüfi değildir.
Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz
Sabah Kara: Faşistlerden Niye Kaliteli Yazarlar ve Aydınlar Çıkmaz?
Şair ve yazar Sabah Kara, “Faşistlerden Niye Kaliteli Yazarlar ve Aydınlar Çıkmaz?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir
Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz
HABERLER
-
Laricani suikastı İran’da neyi değiştirecek? -
SİNEKLERİN DE TANRISI ADLI ESER ÇIKTI! -
Türkiye-AB Göç Mutabakatı'nın 10. yılı: Mali destek sürecek mi? -
SİLİK HAYATLAR ADLI ROMAN ÇIKTI! -
Yılgın Bir Türk Olarak Bülent Akyürek -
18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun! Mehmet Doğan’dan anlamlı bir yazı -
İran, üst düzey güvenlik yetkililerinin öldürülmesinden sonra misilleme saldırılarını yoğunlaştırdı: İsrail'de 2 kişi öldü; Körfez'e saldırılar devam etti -
Akın Gürlek tapu kayıtlarını paylaştı: “4 taşınmazım var; bu, Özgür Özel’in son dakika çırpınışları” -
Suriyeli Kürtlerden İran'dakilere 'ABD' uyarısı: 'Hatamızı tekrarlamayın' -
İran duyurdu: Ali Laricani İsrail saldırısında şehid oldu -
Körfez uzmanı Betül Doğan Akkaş, Körfez ülkelerinin öfkesini anlattı: “ABD bizi koruyacaktı, biz ABD’yi koruyoruz” -
İsrail Laricani’nin öldürüldüğünü iddia etti; İran yalanlamadan el yazısını paylaştı -
YAPAY MI ZEKA MI ADLI ESER ÇIKTI! -
YÂR İLE HASBİHAL ADLI ESER ÇIKTI! -
Fatma Akdokur: Filistin direnişi küresel bir kimlik kazandı -
Ali Şeriati: Modern İslam Düşüncesinde Ezber Bozucu Bir Sosyolog -
Prof. Mearsheimer'dan ABD ve İsrail'e uyarı: İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz -
Bahçeli'den İran açıklamalı Kadir Gecesi mesajı: Ankara ile Tahran'ın ufku da kaderi de ortak paydada birleşmektedir -
Suriye hükümeti Şam’da alkol satışını yasakladı -
Trump İran’ın Körfez’e saldırmasına şaşırmış: “Hiçbir uzman bunu beklemiyordu, şok olduk” -
ABD, İslamofobiyle Mücadele Günü toplantısına katılmadı


