Tarih: 06.04.2018 13:38

RUSYA´DAN İNGİLETERE´YE UYARI: ATEŞLE OYNUYORSUNUZ

Facebook Twitter Linked-in

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Rusya´nın talebiyle İngiltere´nin Salisbury kentindeki eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızı Yulia´nın zehirlenmesi olayındaki suçlamaları görüşmek üzere toplandı.

Rusya ve İngiltere´nin BM Daimi Temsilcileri, BM Güvenlik Konseyinde Skripal ile kızı Yulia´nın zehirlenmesi olayında birbirlerine karşılıklı suçlamalar yöneltti.

"Üzüleceksiniz"

Rus Büyükelçi Nebenzia, eski çifte ajan Skripal ile kızı Yulia´yı Rusya´nın zehirlediği suçlamalarını reddederek, ´´Londra diğer ülkelerle ilişkilerimizi zehirlemeye başladı.´´ dedi.

İngiltere´yi Rusya´ya karşı propaganda savaşı yürütmekle suçlayan Nebenzia, ´´Daha iyi bir sahte hikaye ortaya atamaz mıydınız?´´ dedi.

Nebenzia, ´´Ateşle oynuyorsunuz, üzüleceksiniz.´´ uyarısında bulundu.

İngiltere´nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce ise Rusya´yı devlet destekli suikastlar düzenlemekle suçladı.

İngiltere´nin gizleyecek hiçbir şeyi olmadığını belirten Pierce, ´´Kimyasal silah kullanımı soruşturmalarını engelleyen bir ülkeden ders alacak değilim.´´ dedi.

Pierce, Rusya´nın sağlık durumu iyiye giden ajan Skripal´in kızı Yulia ile görüşme talebini aldıklarını ve Yulia´nın vereceği cevabı beklediklerini sözlerine ekledi.

İki ülke arasındaki kriz çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia´nın 4 Mart´ta Salisbury kentinde zehirlenmesinin ardından İngiltere´nin Rusya´yı suçlamasıyla başlamıştı. İngiltere 23 Rus diplomatı, Rusya da İngiltere´ye cevap olarak 23 İngiliz diplomatı sınır dışı etmişti.

İngiltere´nin girişimleri sonucunda bazı Batı ülkeleri Rus diplomatları sınır dışı etme kararı almıştı. Rusya da mütekabiliyet ölçüleri içinde bu ülkelerin diplomatlarıyla ilgili sınır dışı kararları vermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —