RUSYA´DAN ABD´YE YAPTIRIM MİSİLLEMESİ: YANITSIZ BIRAKILMAYACAK

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova´nın, İngiltere´deki Skripal vakası gerekçe gösterilerek ABD tarafından uygulamaya koyulan yeni yaptırımlara mutlaka yanıt vereceğini söyledi.

RUSYA´DAN ABD´YE YAPTIRIM MİSİLLEMESİ: YANITSIZ BIRAKILMAYACAK

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya´nın Salisbury´de eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Mariya´nın zehirlendiği vakada kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialarla ilgili olarak 22 Ağustos´ta yürürlüğe girmek üzere Moskova´ya yeni yaptırımlar uygulanacağını açıklamıştı.

Yeni yaptırım kararını Washington´un ´yeni düşmanca adımı´ olarak gördüklerini kaydeden Zaharova, "Söz konusu olan Rus tarafının fantezileri değil, cevabi nitelikteki önlemleri. Rusya, ABD´nin yaptırımlarına bir yanıt verecek. Moskova´nın yanıtının kapsamı, ABD´li senatörlerin ve siyaset lobisinin bu kez neler uydurduğuna bağlı olarak şekillenecek" dedi.

Zaharova, yaptırım politikasının Rusya´nın tercih ettiği bir şey olmadığını da vurguladı.

´ABD´NİN AKSİNE RUSYA TÜM KİMYASAL SİLAHLARINI İMHA ETTİ´

Diğer taraftan Rusya´nın Salisbury´deki olayda dahli olduğu iddialarını yanıtlayan Zaharova, ABD´nin aksine Rusya´nın envanterindeki tüm kimyasal silahları imha ettiğinin altını çizdi.

Zaharova, bu gerçeğe rağmen yöneltilen suçlamaların asılsız ve saçma olduğunu vurguladı.