Tarih: 05.07.2019 15:07

Rusya, Türkiye´de ihracat ofisi açacak

Facebook Twitter Linked-in

Rusya İhracat Merkezi Başkanı Andrey Slepnev, Türkiye´nin, Rusya´nın ana ihracat ortaklarından biri olduğunu belirterek, ?Türkiye ile ilişkilerimiz stratejik. Bu ayın sonuna kadar Türkiye´de ihracat ofisi açmak için gerekli çalışmaları tamamlayacağız.? dedi.

Slepnev, Rus haber ajansı TASS´a yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yüzde 16 artığına işaret etti.

Türkiye´nin, Rusya için en önemli ihracat noktalarından biri olduğunu belirten Slepnev, ?Türkiye ile ilişkilerimiz stratejik. Geçen yıl yüzde 16 artan ticaret hacmimiz de bunu teyit ediyor.? diye konuştu.

Türkiye ve Rusya´nın, Firmadan Firmaya (B2B) platformu kurulmasına yönelik çalışmalarına da devam ettiğini anlatan Slepnev, ?Türk ortaklarımızla konuya ilişkin gerekli anlaşmaları imzaladık. Platformun tanıtımını Rus ve Türk yetkililerin katılımıyla INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı´nda yapmayı planlıyoruz.? dedi.

Çeşitli ülkelerde ihracat ofislerinin açılmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirten Slepnev, ?Bu ayın sonuna kadar Türkiye, Çin ve Almanya´da ihracat ofisleri açmak için gerekli çalışmaları tamamlayacağız.? şeklinde konuştu.

Rus devletine bağlı Rusya İhracat Merkezi, enerji kaynakları dışında kalan ürünlerin ihracatını yapan Rus ihracatçılarına destek sağlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —