Rusya: Suriye´ye 2 gün içinde kimyasal saldırı düzenlenecek!

Rusya savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye´nin Kafr Zayta köyünde önümüzdeki 2 gün içinde kimyasal saldırı planlandığını söyledi.

Rusya: Suriye´ye 2 gün içinde kimyasal saldırı düzenlenecek!

Sputnik Türkiye´de yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İngiliz ´Olive Group´ askeri şirketinin eğittiği bir grup militanın, İdlib´de bir kimyasal saldırıdan sivilleri kurtarma mizanseni gerçekleştirmeyi planladığını belirtti Konaşenkov, kimyasal saldırı mizansenleri düzenlenmesi için yabancı uzmanların İdlib´deki gerilimi azaltma bölgesine geldiğini söyledi.

Konaşenkov, ?Beyaz Miğferler´ grubu üyeleri gibi giyinen bir grup kişinin, mizanseni Ortadoğu´daki ve yabancı ülkelerdeki basına servis etmek için videolar çekmeyi planladığını da ekledi.

Konaşenkov, bu mizansenle Suriye hükümetinin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmakla suçlanacağını ifade etti. Sözcü, provokasyonla Suriye´de barış süreci konusunda devam eden istikrarlı gidişatın engellenmesinin amaçlandığını kaydetti.

"ÖNÜMÜZDEKİ 2 GÜN İÇİNDE PLANLANIYOR"

Konaşenkov, yabancı uzmanların ?sahte saldırı´ için denetim gerçekleştireceği İdlib´deki Kafr Zayta yerleşim biriminde ayrıca zehirli maddeler içeren patlayıcıların kullanılmasının planlandığını ekledi.

Konaşenkov "Önümüzdeki 2 gün içinde Habit´in 6 kilometre güneyindeki Kafr Zayta yerleşim biriminde roket atarlarla kimyasal maddeler içeren patlayıcılar kullanılarak saldırı gerçekleştirilmesi planlanıyor" dedi.

MYNET