Tarih: 26.12.2017 15:20

Rusya, Suriye´de kalıcı birlik oluşturmaya başladı

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye´deki Tartus ve Hımeymim üslerindeki birliklerin faaliyetlerine kalıcı olarak devam edebilmesi için çalışmaların başladığını bildirdi.

Şoygu, başkent Moskova´da yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Tartus ve Hımeymim´de kalıcı olarak faaliyet gösterecek birlik yapılanmasını geçen günlerde onayladığını belirtti.

Rus parlamentosuna, söz konusu çalışmalara verdikleri destek için teşekkür eden Şoygu, "Suriye´deki Tartus ve Hımeymim üslerindeki birliklerimizin faaliyetlerine kalıcı olarak devam edebilmesi için çalışmalara başladık." dedi.

Putin, geçen haftalarda, Suriye´nin Lazkiye ilinde bulunan Hımeymim üssünde yaptığı açıklamada, Rus birliklerine Suriye´den çekilme talimatı verdiğini belirterek "Rusya´nın Suriye´deki uzlaşma merkezleri ise faaliyetlerine devam edecek. Rusya´nın Tartus ve Hımeymim üslerinin de faaliyetleri kalıcı olarak sürecek." açıklamasını yapmıştı.

Rus donanmasına ait Suriye´nin Tartus´taki deniz üssünün genişletilmesini öngören, Rusya ile Suriye arasında yapılan 49 yıl vadeli anlaşma da Rus parlamentosunun alt kanadı Duma tarafından onaylanmıştı.

Anlaşmaya göre, Rusya´nın Tartus üssü Suriye´nin sivil ve idari yetkisinden tamamen muaf olurken Rusya bölgedeki ortak tesisleri de herhangi bir bedel ödemeden kullanabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —