Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya Savunma Bakanlığı: ´ABD´nin Kontrolsüz Silah Sevkiyatı Türkiye´yi Afrin´de Operasyona İtti´

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya´nın Suriye´deki komuta merkezinin Türkiye´nin harekât başlattığı Afrin´de bulunan Rus askerlerin güvenliklerini sağlamak için o bölgeden farklı bir bölgeye çektiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı: ´ABD´nin Kontrolsüz Silah Sevkiyatı Türkiye´yi Afrin´de Operasyona İtti´

Rusya Savunma Bakanlığı´nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya´nın Suriye´deki komuta merkezi, TSK´nın harekât başlattığı Afrin´de bulunan Rus askerlerin güvenliklerini sağlamak üzere tedbir aldı" ifadelerine yer verildi.

Sputnik´te yer alan habere göre: Açıklamada ayrıca, ?olası provokasyonların önüne geçmek, Rus askerlerinin yaşamına ve sağlığına yönelik tehdidi önlemek için Ateşkesi İzleme Merkezi´nin Afrin bölgesinde bulunan grubunda yer alan askerlerin ve askeri polisin Tel Rıf´at´taki gerilimi azaltma bölgesine çekildiği´ kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, "Rusya´nın Ateşkesi İzleme Merkezi, çatışma bölgelerini terk eden sivil halka gerekli yardımların hızlı bir şekilde sağlanması için Tel Rıf´at´taki gerilimi azaltma bölgesinin içindeki ve etrafındaki durumu kesintisiz olarak izlemeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

´ABD´NİN KONTROLSÜZ SİLAH SEVKİYATI TÜRKİYE´Yİ OPERASYONA İTTİ´

Suriye´nin operasyon başlattığı Suriye´nin kuzeydoğusundaki ABD provakasyonlarının krizi başlatan başllıca faktör olduğu belirtilirken, Ankara´nın Washington tarafından kurulması gündeme getirilen ´Sınır Güvenlik Gücü´nün son derece olumsuz bir tepkiyle karşılandığı belirtildi.

ABD´nin sorumsuz davranışlarının barışçıl çözüm sürecine zarar verdiği ifade edilirken, ABD´nin kontrolsüz modern silah sevkiyatlarının Türkiye´yi operasyona ittiği belirtildi.

 

Kaynak: Ekran Gazetesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER