Tarih: 18.10.2015 18:33

Rusya: PKK terör örgütü değildir

Facebook Twitter Linked-in

Rus Büyükelçi, Suriye ve Irak´ta gerçekleştirdikleri operasyonları o ülke yönetimleri ile mutabık kalarak yaptıklarını ve Demokratik Birlik Partisi´nin(PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri´ne(YPG) hiç bir şekilde silah sevkiyatı yapmadıklarını belirtti.

TÜRKİYE´NİN ENDİŞELERİNİ DİNLEDİM
Ria Novosti News´e konuşan Karlov, kendisinin Türkiye Dışişleri´ne çağrılması ve söz konusu silah sevkiyatı ile ilgili konuların ele alınıp alınmadığına ilişkin soruları yanıtlayan Rus Büyükelçi, şöyle konuştu: ?Bir kaç gün önce beni Türkiye Dışişleri´ne davet ettiler. Biz ikili ilişkiler ile ilgili çok fazla konuyu ele aldık. Bunların arasında Suriye Kürtleri konusu da vardı. Türk Dışişleri´ndeki meslektaşım bizim PYD ile ilişkilerimiz konusunda endişelerini dile getirdi.?

Karlov, ?Onlara göre bu parti PYD Türkiye´de yasaklı PKK ile bağlantısı bulunan bir kurum. Rusya´nın uluslararası temasları hiç bir zaman herhangi bir ülkenin çıkarlarını hedef almıyor ve hiç bir şekilde de Türkiye´nin çıkarlarını tehdit etmiyor? şeklinde konuştu.

KÜRDİSTAN´A SİLAH SEVKİYATI YAPTIK
Kürdistan Bölgesi´ne silah sevkiyatı yaptıklarını söyleyen Rus Büyükelçi Karlov, "Bunu merkez Irak yönetiminin isteği ve rızası üzerine yaptık. Suriye ve Irak´taki çalışmalarımız o ülkelerin hükümetleri ile mutabık kılınarak yapılıyor" diye konuştu.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR
PKK´yı terör örgütü olarak tanımadıklarına işaret eden Karlov, ?Türkiye´nin uluslararası terörizm sorunları ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Fakat PKK ve PYD ne Rusya ne de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınmamakta? ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —