Tarih: 06.08.2019 16:28

Rus uzmandan Rojava iddiası: ABD, Türkiye´nin operasyonuna karşı hava sahasını kapatabilir!

Facebook Twitter Linked-in

ABD ile Türkiye arasında, ´güvenli bölge´ görüşmeleri Ankara´da sürerken, Rusya´dan da süreci yönelik ilginç tepki ve yorumlar geliyor. Rus Sputnik´te, Tatiana Şuvalova imzasıyla yayınlanan analiz haberde, ?ABD, Türkiye´nin eylemlerine karşı koyacak, özellikle de Türkiye´nin bu bölgede hava kuvvetlerinden yararlanmasına engel olmaya çalışacak. Onlar Suriye´den çıkma niyetinde değil? denildi.

Sputnik´te Tatiana Şuvalova imzasıyla yayınladığı ´görüş´te, Türkiye´nin Kuzey Suriye´ye topçu saldırıları veya özel timler eşliğinde operasyon düzenleme ihtimaline dikkat çekti.

Ön adı verilmeyen ´Rus uzman´ Yevseyev´in görüşlerine dayandırılan yazıda, ABD TSK´nın Kuzey Suriye´ye yönelik operasyonlarını engellemek için elinden geleni yapacağını iddia etti.

?TÜRKİYE´NİN HAVA KUVVETLERİNİ KULLANMASINA ENGEL OLUNMAYA ÇALIŞILACAK?

Yazıda dikkat çeken bir başka husus ise, ABD´nin YPG´yi yalnız bıraktığı iddiası oldu. Konuşla ilgili, Rus uzman Yevseyev´in şu iddialarına dikkat çekildi:

"YPG/DSG, Amerikalılardan destek bekliyordu ama ABD onları yalnız bıraktı. Şimdi de söz konusu Kobani olabilir. Kobani, IŞİD´e karşı mücadele konusunda büyük deneyime sahip, IŞİD´e karşı savaşta çok zor dönemde geçti. ABD, Türkiye´nin eylemlerine karşı koyacak, özellikle de Türkiye´nin bu bölgede hava kuvvetlerinden yararlanmasına engel olmaya çalışacak. Mesele şu ki ABD bu bölgelere ilgi duyuyor. Onlar Suriye´den çıkma niyetinde değil. Sadece gidişin imitasyonunu yapıyorlar ve bununla bölgeye İngiliz ve Fransızları çekiyorlar."

?ABD, TÜRKİYE´DEN DE, PYD´DEN DE VAZGEÇMEK İSTEMİYOR?

Aynı Rus uzman, ABD´nin Türkiye´nin bölgeye yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirmesinin önüne geçmeye çalışacağını öne sürdü ancak TSK´nin nokta atışlarına engel olamayacağı tezi ortaya atıldı. Rus uzman, görüşünü şöyle sürdürdü:
"Bunun sonucu DSG, güçlerini Deyr ez-Zor´dan çekebilir. ABD, Türkiye´yle ilişkileri tamamen bozmak istemiyor, onsuz da iyi olmaktan çok uzakta. Ama aynı zamanda YPG/DSG´yi de bırakmak istemiyorlar. Çünkü bu, ABD´nin bölgede desteksiz kalacağı ve Suriye´deki etkisini kaybedeceği anlamına gelir. Topçu saldırılar, özel timlerin bu bölgeye operasyonları olabilir, çünkü bu bölgeden tehdit devam ediyor."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —