Tarih: 10.09.2015 13:06

Rus askerler Esed için savaşmaya başladı

Facebook Twitter Linked-in

Reuters haber ajansına bilgi veren kaynaklar, çatışmalara katılan Rus birliklerinin sayısının şu an için sınırlı olduğunu da ifade etti. Ajansın haberinde "Son gelişmeler ABD´nin ´ Rusya Suriye´deki iç savaşa müdahale etmeye hazırlanıyor´ endişelerini doğrular nitelikte" deniliyor. Bu hafta içerisinde Rusya´ya ait üç askeri kargo uçağı, Suriye´nin Lazkiye kentine iniş yapmıştı.

"RUTİN İNSANİ YARDIM TAŞIYOR"

ABD Rusya´dan yapılan sevkiyatın prefabrik binaların yanı sıra hava kontrol teçhizatları içerdiğini iddia etse de, Rusya uçakların rutin insani yardım taşıdığını savunuyor. ABD´li yetkililer, Rusya´nın Suriye´de askeri yığınak yapma gerekçesinin henüz net olmadığını ifade ediyor.

"ESED´E DESTEĞİ KABUL ETMEYİZ"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bu hafta içerisinde ikinci kez Rus mevkidaşı Sergey Lavrov´u arayarak Suriye´de artan Rus askeri varlığının ülkedeki istikrarsızlık ortamını daha da pekiştirebileceğini ifade etti. Washington´un üzerinde durduğu bir diğer ihtimal ise Rusya´nın Suriye´de bir hava üssü oluşturup Suriye ordusuyla birlikte muhalif güçlere yönelik hava operasyonlarına katılması olasılığı. Beyaz Saray sözcüsü Eric Schultz düzenlediği basın toplantısında Irak Şam İslam Devleti´ne (IŞİD) karşı girişimleri destekleyeceklerini ifade etti ve "Rusya´dan IŞİD´e karşı gelecek yapıcı adımları destekleriz. Ancak Ruslar dahil herhangi birisinin Esad rejimine yardım etmesini kabul etmeyiz" dedi.

FETİH CEPHESİNE BIRAKMIŞ DURUMDA

Lazkiye ve Şam´da Rus varlığının arttığı haberleri gelirken, Suriye ordusu ülkenin kuzeyindeki İdlib kentinde bulunan hava üssünü e Fetih Cephesi´ne bırakmış durumda. Dün Suriye birliklerinin İdlib´den tamamen çekilmesiyle birlikte Esed´e bağlı güçlerin Suriye´nin kuzeyindeki etkinliği daha da azalmış oldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —