Tarih: 23.03.2020 20:52

RTÜK'ten başörtülü öğretmene hakaret edilen TV kanalı hakkında karar

Facebook Twitter Linked-in

İslâmî Analiz/Haber Merkezi

Sözcü'ye bağlı Korkusuz Gazetesi köşe yazarı ve TELE 1 kanalı yorumcusu Can Ataklı, başörtülü öğretmene hakaret etti. Bunun üzerine RTÜK kanala soruşturma başlattı.

Soruşturmayı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kişisel sosyal medya hesabından duyurdu.

Şahin'in açıklamaları şu şekilde:

1-Kovid-19 virüsüyle mücadele kapsamında MEB tarafından hızlı bir şekilde ortaya konulan uzaktan eğitim modeli dünyadaki örneklerinin ötesinde çocuklarımıza televizyonlarımız aracılığıyla verimli bir şekilde ulaşmaktadır.

2- Ancak, milli dayanışmamızın çok ileri seviyede olması gereken bu günlerde maalesef bazı yayın organlarında durumdan vazife çıkararak içlerindeki kötü niyetlerini ortaya dökenlerin olduğunu da üzülerek görüyoruz.

3- Özgürlükleri savunduğunu iddia eden ama özgürlükleri hiçe sayarak kendi tek tip modellerini topluma dayatma arzusunda olanların vatandaşlarımızı ayrıştırma yarışından geri durmadıklarını bugün de milletçe hep beraber görmekteyiz.

4- Bunun son örneğini Tele 1’de gördük. Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —