RESMİ GAZETE´DE YAYIMLANDI: OSB´LERE BEDELSİZ ARSA

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bedelsiz arsa tahsisinin genişletilmesine ilişkin karar Resmi Gazete´de yayımlandı. Karara göre, 4´üncü kademe gelişmiş ilçelerde de bedelsiz arsa tahsisi yapılabilecek.

RESMİ GAZETE´DE YAYIMLANDI: OSB´LERE BEDELSİZ ARSA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ın, ekonomiye yönelik saldırıların ardından açıkladığı Destek ve Önlem Paketi´nde yer alan bir madde daha hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla Resmi Gazete´de yayımlanan karara göre, OSB´lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi.

Buna göre, 4´üncü kademe gelişmiş ilçelerde de bedelsiz arsa tahsisi yapılabilecek. 5 ve 6. kademede bulunan ilçelerde mevcut ?bedelsiz arsa? uygulamasına devam edilecek.

İNDİRİM ORANLARI ARTIRILDI

Öte yandan ikinci ve üçüncü kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB´lerde uygulanan indirim oranları artırıldı. Daha önce yüzde 40 indirim oranına sahip ikinci kademe ilçeler yüzde 60´a, yüzde 60 indirim oranına sahip üçüncü kademe ilçelerde ise yüzde 80´e çıkarıldı. 

Kararla OSB´lerdeki boş parsellerin yatırıma daha hızlı bir şekilde kazandırılarak üretimin ve istihdamın artırılması hedefleniyor.