PUTİN´İN TÜRKİYE ZİYARETİ PROGRAMI BELLİ OLDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Türkiye ziyaretinin programı belli oldu. Buna göre, 3 Nisan´da Türkiye-Rusya ÜDİK yedinci toplantısı yapılacak. Aynı gün Akkuyu Nükleer Güç Santrali´nin temel atma töreni gerçekleşecek. Suriye konulu Üçlü Zirve ise 4

PUTİN´İN TÜRKİYE ZİYARETİ PROGRAMI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi´nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi´nin (ÜDİK) yedinci toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin´in eşbaşkanlıklarında ilgili bakanların da katılımıyla, 3 Nisan´da Ankara´da düzenlenecek. 

ÜDİK toplantısında Türkiye-Rusya ikili ilişkileri tüm yönleriyle kapsamlı şekilde ele alınacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak. Ziyaret kapsamında aynı gün Akkuyu Nükleer Güç Santrali´nin resmi temel atma töreni de yapılacak.

ÜÇLÜ ZİRVEDE SURİYE ELE ALINACAK

Suriye konulu Üçlü Zirve ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin de katılımıyla, 4 Nisan Çarşamba günü Ankara´da gerçekleşecek. 

Zirve çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı arasında bir ikili görüşme gerçekleştirilmesi de öngörülüyor. Söz konusu görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular hakkında da fikir teatisinde bulunulacak.