Yeni çözüm sürecinde yeni aşama için Meclis’te kurulacak komisyona işaret edilirken, CHP’nin nasıl tavır alacağı merak ediliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) İbrahim Kalın’ın sürece dair art arda ziyaretlerinin ardından önümüzdeki günlerde somut gelişmeler yaşanması bekleniyor.
Özgür Özel, Kurtulmuş ile görüşmesinin ardından “Biz pozisyonumuzu detaylı olarak Meclis Başkanı’yla paylaştık. O tarafın çalışmaları sonunda meselenin nereye ereceğini duyacağız. Duyduktan sonra kararımızı vereceğiz” açıklamasını yaparak çalışmaların somutlaşmasını beklediklerini de dile getirdi.
Özel ve Kalın önce baş başa görüştü, ardından Kalın, CHP heyetine sunum yaptı. Kalın’ın CHP mesaisi, 1 saat 45 dakika ile siyasi parti ziyaretleri arasındaki en uzun görüşme oldu.
“CHP’yi felç etmek istiyor”
Mesut Yeğen, videoda CHP’nin bu süreçteki rolüne ve karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Yeğen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreci kendi iktidarını sürdürmek amacıyla kullandığını şu sözlerle dile getirdi: “Süreci biraz kullanarak, bahane ederek CHP’yi de etkisizleştirmek istiyor. Adayını bir şekilde yarıştan alıkoymak istiyor, CHP’yi felç etmek istiyor.”
CHP, Milliyetçi Hareket Partisi ve DEM Parti arasında bir ittifak ihtimalinin sorulması üzerine ise, Yeğen, “Türkiye’nin geleceğinde yakın zamanda CHP, MHP ve DEM Parti’nin ortaklaştığı bir vizyonun galebe çalacağını düşünmüyorum. dedi. Yeğen sözlerine şöyle devam etti, “AK Parti’ye Erdoğan’a kalacak olsaydı bu komisyon zaten toplanmayacaktı. Komisyon Ekim’de toplanacaktı. Ama DEM Parti’den gelen ısrar, çözüm sürecinin bizzat gerektirdikleri bence Bahçeli’yi harekete geçirdi. Bahçeli’de tahminim o ki hem İbrahim Kalın üzerinden hem de Numan Kurtulmuş üzerinden komisyonun hiç olmazsa Temmuz ayında bir şekilde toplanmasını sağladı.”
Kaynak: medyascope.tv