PKK/PYD-YPG ABD´NİN VERDİĞİ SİLAHLARI KARABORSADA SATIYOR

ABD ile yapılan anlaşma doğrultusunda 2018 sonuna kadar Münbiç´ten ve Fırat´ın batısından çekilmesi gereken terör örgütü PKK/PYD-YPG, elindeki silahları karaborsada satarak örgüte mali kaynak sağlıyor.

PKK/PYD-YPG ABD´NİN VERDİĞİ SİLAHLARI KARABORSADA SATIYOR

AA muhabirinin Suriye´deki güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, terör örgütü PKK/PYD-YPG´nin başta Münbiç olmak üzere Suriye´de işgal ettiği bölgelerden çekileceği ve örgüte gönderilen silahların geri alınacağına ilişkin sözler veren ABD, aksine teröristlere yeni silahlar gönderiyor.

ABD´nin zırhlı araçlar, ağır silahlar ve mühimmatla yüklü 200 tırdan oluşan konvoyu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´nin (IKBY) kontrolündeki Semelka Sınır Kapısı´nı kullanarak Suriye´ye geçiş yaptı.

Öte yandan Suriye´nin kuzeyinde ise terör örgütü PKK/PYD-YPG´nin Amerika´dan aldığı silahlar karaborsada satılıyor. Örgüt böylece hem mali kaynak sağlıyor hem de ABD´nin verdiği ve daha sonra geri almak istediği bu silahları satarak bölgede kalmasını sağlıyor.

Türkiye ve ABD arasında sağlanan anlaşmaya göre YPG güçlerinin 2018´in sonuna kadar Münbiç´ten ve Fırat´ın batısından çekilerek silahlarını ABD´ye iade etmesi gerekiyor.

ABD´den aldığı silahları iade etmeyen terör örgütü, yerlerini değiştirmek suretiyle bunları Türkiye´nin olası bir operasyonuna karşı kullanmayı amaçlıyor.

ABD, Suriye´deki terör örgütü unsurlarına, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) adı altında silah yardımı yapmaya devam ediyor.