PKK/PYD KENDİ YAPTIĞI SALDIRIYI TSK´YA MAL ETMEK İSTEDİ

Terör örgütü PYD/PKK yandaşları, Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin kara propagandalarında, örgütün Azez´de 2 hastaneye yaptığı saldırı üzerinden TSK´yı karalamaya çalıştı.

PKK/PYD KENDİ YAPTIĞI SALDIRIYI TSK´YA MAL ETMEK İSTEDİ

 Terör örgütü PYD/PKK´ya yakın sosyal medya hesapları, PYD/PKK´nın Azez´e yaptığı hastane saldırısı üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´nı karalamaya çalıştı. 

Sosyal medyada "Afrin´de çocukları kurtarın" etiketiyle kullanılan yaralı çocuk fotoğrafının, Suriye´deki sahra hastanelerinin birinde çekildiği ve 18 Aralık 2015 tarihli bir haberde kullanıldığı tespit edildi.

"Afrin´de çocukların öldürüldüğü imasıyla" paylaşılan görselin de Gazzeli çocuklara ait olduğu ve 4 Kasım 2010´da bir haberde kullanıldığı ortaya çıktı.

Örgüte yakın hesaplar, PYD/PKK´nın sivillere yaptığı saldırıları da yalanlarına alet etmekten çekinmedi. PYD/PKK´nın 19 Ocak 2018´de Afrin´den Türkiye sınırında yer alan Azez ilçesindeki 2 hastaneye yaptığı saldırı, sosyal medyaya "TSK´nin Afrin´de sivilleri hedef aldığı" iddiasıyla servis edildi.

Türk bayrağından AA ödüllü fotoğrafa kadar uzanan kara propaganda

Zeytin Dalı Harekatı´nda 14. güne gelinirken, PYD/PKK´ya yakın hesapların ilk günden itibaren sosyal medyada, TSK´ye yönelik başlattığı kara propagandası da devam ediyor.

Örgütün karalama kampanyasında, terör örgütü PYD/PKK elebaşlarından Salih Müslim, "Afrinli" diye Doğu Gutalı çocukları paylaşmış, Esed rejiminin sivil katliamları Afrin´deymiş gibi gösterilmeye çalışılmış, Malezya´da düşen akrobasi uçağı da "PYD´nin düşürdüğü Türk jeti" iddiasıyla servis edilmişti.

Zeytin Dalı Harekatı´nın simgesi haline dönüşen AA´nın Burseya Dağı´nda çektiği Türk bayraklı fotoğrafa DEAŞ´ın örgütsel flamasını montajlayan örgüt destekçileri, AA İstanbul Photo Awards 2016´da birinci olan fotoğrafı da Afrin´de çekilmiş gibi paylaşmıştı.

Terör örgütü yandaşları, PKK´nın 2007´de Şırnak´ta şehit ettiği korucu ve sivillerin cenaze törenine ait görseli de "Afrin´de çok sayıda Türk askeri öldürüldü" iddiasıyla servis etmişti.

AA´nın kullanılan görsellerin asıllarını ifşa etmesiyle örgüt çıkmaza girmiş, bir tır firmasının internet kataloğundaki görselleri bile yalanlarına alet etmeye kalkmıştı.