PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde kalmaya devam edecek..

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör listesine aldığı yabancı grupları 5 yılda bir değerlendirmeye alıyor.

PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde kalmaya devam edecek..

ABD yönetimi, 5 yılda bir yapılan değerlendirmeler sonrasında 1997´de Yabancı Terör Örgütleri (FTO) listesine alınan PKK´nın listede kalmayı sürdüreceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK´ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. PKK´nın 20 yıldan fazla bir süredir terör örgütü listesinde tutulduğu ifade edilen açıklamada, ABD´nin, bu süre zarfında PKK tehdidine karşı Türkiye ve müttefikleriyle beraber çalıştığı anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar belirtildi: ?ABD, PKK´nın Avrupa ve başka yerlerdeki fon sağlama operasyonlarıyla mücadele de dahil olmak üzere, NATO müttefiki Türkiye ile olan ortaklığımıza güçlü bağlılık göstermektedir. Bugünkü karar, ABD halkına ve uluslararası topluma PKK´nın terör örgütü olarak kaldığını bildirmektedir. Ayrıca, PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesine ek olarak 2001´den beri Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist listesinde yer almaktadır.?

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör listesine aldığı yabancı grupları 5 yılda bir değerlendirmeye alıyor. PKK, en son 2013 yılında değerlendirilmiş ve her iki listede de kalmasına karar verilmişti.