Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir´de 200´e yakın aile tahliye edildi

Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir bölgesinde Kontrol Hattı yakınında yaşayan 200´e yakın aile, hükümetin kurduğu sığınaklara yerleştirildi.

Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir´de 200´e yakın aile tahliye edildi

Pakistan ile Hindistan arasında gerginliğe sahne olan Keşmir Kontrol Hattı çevresindeki çatışmalar nedeniyle tehlike altındaki siviller, güvenli sığınaklara yerleştirildi.

Keşmir´i ayıran Kontrol Hattı´nın Pakistan tarafındaki Azad Keşmir bölgesinde 200´e yakın aile çatışma hattındaki evlerinden tahliye edilerek, hükümetin kurduğu üç sığınakta toplandı.

Pakistan hükümet yetkilisi Muazzam Zafer, yoğun hava saldırıları ile top ve havan atışlarının tehdidi altındaki ailelerin kurulan 3 sığınak binasında toplandığını, ailelere burada barınma imkanının yanında giyecek, gıda ve ilaç yardımı sağlandığını bildirdi.

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilim

Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, Keşmir´in Hindistan idaresindeki kısmında 14 Şubat´ta polis teşkilatına bağlı milis gücüne yapılan ve 44 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla başladı.

Yeni Delhi yönetimi, Pakistan´ı, saldırıyı düzenleyen teröristleri kollamakla suçladı. Saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetti.

Hindistan 26 Şubat´ta, Keşmir Kontrol Hattı´nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Pakistan da hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan´a ait iki savaş uçağını düşürdüğünü bildirdi.

Hindistan, Pakistan´a ait bir savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı ancak İslamabad yönetimi bunu doğrulamadı.

Pakistan hükümeti ve ordusu, gerilimin tırmanmasını istemediklerini vurgularken Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Pakistan´ı, ülkesini istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı.

Türkiye, Avrupa Birliği, Almanya, İngiltere, Çin ve Rusya, taraflara itidal çağrısında bulundu.