ÖZKOÇ: CHP´NİN KASASINA İŞ BANKASI´NDAN GİRMİŞ TEK KURUŞ GİRMEDİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İş Bankası hisselerine yönelik tartışmalara ilişkin, "CHP´nin kasasına Türkiye İş Bankası´ndan girmiş tek kuruş yoktur. Her vatandaş bunu bilmeli. Atatürk´ün vasiyeti bu paranın Türk Dil ve Tarih Kurumu´na aktarılmasıdır

ÖZKOÇ: CHP´NİN KASASINA İŞ BANKASI´NDAN GİRMİŞ TEK KURUŞ GİRMEDİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Engin Özkoç, İş Bankası hisselerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıklamaları hakkında şöyle konuştu. "?CHP´nin İş Bankasında hisseleri var, neler oluyor biliyoruz onu alacağız´, nereye vereceksiniz? Atatürk´ün vasiyeti demiş ki, ?Türk Dil ve Tarih Kurumuna bu paraları aktaracaksınız, bunu da TBMM´de görev alan kurucu partinin 4 milletvekili takip edecek´ demiş. Büyük sıkıntı var. Gündemi değiştirmeye çalışıyor. Öbür taraftan da doymuyor, damadıyla birlikte hazineyi batırdılar para yok. Miras hukuku çok açık. Özel bankada Atatürk´ün hissesi var. Atatürk´te yazılı beyanda bulunarak ilgili kurumlara bildirmiş. CHP´nin kasasına Türkiye İş Bankasından girmiş tek kuruş yoktur. Her vatandaş bunu bilmeli."

´TÜRKİYE´Yİ FİDYE ALMAYA ÇALIŞAN BİR ÜLKE KONUMUNA DÜŞÜRÜYORSUN´

Engin Özkoç, rahip Brunson´ın serbest bırakılmasının ardından gündeme gelen fidye söylentilerine ilişkin şöyle dedi: "Türkiye´yi düşürebildiği en sıkıntılı noktaya düşürmüştür. Trump papazı alıp yanına oturtmuş hafifçe öne eğmiş başını görüntü veriyor. ?Fidye ödemeyeceğiz´ diyor. Türkiye´yi fidye almaya çalışan bir ülke konumuna düşürüyorsun. Sen hala niye Atatürk´ün mirasına el uzatıyorsun, işin ne Atatürk´ün mirasıyla? Yazıklar olsun, yazıklar olsun milletin başı önüne eğik."

´MİLLETİN ÖNÜNE ÇIK, NE OLUP BİTTİĞİNİ ANLAT´

Engin Özkoç, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın kaybolmasına ilişkin de, " ?Evleneceğim´ diyor. Washington´dan ?sen git Türkiye´ den al evraklarını´ diyor. Neden oradan alamıyor? Türkiye´yi kirli hesapların kapatıldığı bir ülke konumuna getirdin. Ucuz kabadayılıklarla milleti kaldıracağına milletin önüne çık ne olup bittiğini anlat."