Özdağ: 2011´de AK Parti´ye 50 kişilik liste verildi

Eski AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, Gülen´in 2011 yılında AK Parti´ye 50 kişilik milletvekili listesi verdiğini belirterek, "Erdoğan sadece 3 kişiyi listeye aldı. Bu örgüt önemli gördüğü her kurumda olmak için çalışmış, ele geçiremediği kurumu da man

Özdağ: 2011´de AK Parti´ye 50 kişilik liste verildi

FETÖ´nün siyasetçi ayağı var, siyaset ayağı yok. ?Şu parti bunların ayağı´ demek doğru değil. Siyaset, sermaye, medya ayağına girmişler? diyen TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve eski AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, komisyonun çalışmalarının yetersiz kaldığını söyledi.

Özdağ, ?FETÖ´nün 2011 yılında AK Parti´ye 50 kişilik bir milletvekili listesi verdiğini öne sürerek, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan´ın bunlardan üçünü listeye aldığını iddia etti.

Özdağ, yaşanan sürece ilişkin şunları söyledi:

BÜTÜNCÜL PENCEREDEN BAKMADIK: Biz TBMM Komisyonu´nda daha özgün ve özgür çalışabilirdik. Muhalefet meseleye ?Darbe öncesi´ diye baktı, bizler de ?17-25 Aralık sonrası´ diye baktık. Bütüncül pencereden bakamadık. 1973-2016 yıllarını birlikte incelememiz lazımdı. Parti endişesi, millet endişesinin önüne çıkıyordu, bu doğru değildi.

HER PARTİDE ADAMLARI VAR: Bir partiyi, siyaset kurumunu FETÖ´cü diye itham etmek doğru değil. Bu örgüt önemli gördüğü her kurumda olmak için çalışmış, ele geçiremediği kurumu da manipüle etmeye çalışmış. Her partide adamları var, az veya çok. 2011´de AK Parti´ye 50 kişilik liste verdiler. Recep Tayyip Erdoğan kırmızı kart gösterdi, sadece 3 kişiyi listeye aldı.

DAMATLAR FETÖ´CÜ ÇIKIYOR, GELİNLERDEN DE KAÇ TANESİ FETÖ´CÜ: FETÖ´nün siyasetçi ayağı var, siyaset ayağı yok. ?Şu parti bunların ayağı´ demek doğru değil. Siyaset, sermaye, medya ayağına girmişler. Kritik yerlere adamlarını yerleştirmişler. Damatlar FETÖ´cü çıkıyor, gelinlerden de kaç tanesi FETÖ´cü buna da bakmak lazım. Bu yapı çok tehlikeli. Yargı, teröre karışanlar ile Allah diyenleri ayırt etmeli. Bu hızlı yapılırsa, darbeyle hesaplaşmak daha kolay olacak.

PARTİNİN, MEZHEBİN DEVLETİ OLMAZ: Bir kişinin veya partinin devleti, cemaatin devleti, mezhebin devleti olamaz. Devlet milletindir. Cumhuriyeti demokrasiyle, hukuku adaletle buluşturamazsak problemlerimiz devam eder. Modern dünyadan uzaklaşıp kapalı bir topluma döneriz. 5 bin yıllık Türk tarihi var. Her darbeye karşı çıkmalıyız, potansiyeli olan her yapı ciddi takip edilmeli.