Tarih: 27.09.2019 16:49

Örtülü af geliyor; Binlerce hükümlü tahliye olabilir!

Facebook Twitter Linked-in

AKP'den af yasası ile ilgili açıklama: Seçimlerden önce...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mayıs 2019'da açıkladığı 1. Yargı Paketi, AKP tarafından muhalefete sunuldu. Hazırlanan 1. Yargı Paketi'nde mahkûmların merakla beklediği infaz sistemiyle ilgili yapılacak düzenlemeler konusunda Adalet Bakanlığı bürokratları ve hukukçu milletvekilleriyle çalışmalara başladı.

 

"BİNLERCE HÜKÜMLÜ CEZAEVLERİNDEN TAHLİYE OLABİLİR"

'Af yasası' olarak adlandırılan İnfaz Yasası’ndaki kapsamlı bir değişiklik düşünülürken, cezaların yarı oranında infaz edilmesi, tüm hapis cezalarında tahliyeye bir yıl kala “denetimli serbestlik” koşuluyla tahliye uygulamasına ceza süresine göre kademeli bir sistem getirilmesi, özel infaz hükümleri ve iyi hal indiriminin yeniden düzenlenmesi üzerinde duruluyor. Paketin yasalaşmasıyla binlerce hükümlü cezaevlerinden tahliye olması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı’nda hazırlanan taslak metin üzerinde önceki gün AKP Grubu’nda, grup yöneticileri, Adalet Bakanlığı bürokratları ve hukukçu milletvekilleriyle ilk toplantı yapıldı. Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, “örtülü af” olarak da nitelendirilebilecek infaz indirimiyle ilgili düzenlemelere milletvekilleri, mağdurlar, işin sosyal ve psikolojik boyutunun dikkate alınarak dengeli bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirterek, uyuşturucu ve cinsel suçlarda kriterlerin farklı olmasının önemine dikkat çekti.

AKP, kendi iç çalışmasını bitirdikten ve pakete son şeklini verdikten sonra muhalefet partileriyle uzlaşma arayacak. AKP’nin infaz sisteminde yapmayı düşündüğü değişiklikler şöyle:

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —