Tarih: 08.07.2019 16:31

Ölüm yolunda Barış Yürüyüşü..

Facebook Twitter Linked-in

Srebrenitsa soykırımından kurtulmak isteyen Boşnakların orman yolundan Tuzla şehrine ulaşmak için kullandığı güzergahta düzenlenen ?Barış Yürüyüşü? binlerce kişinin katılımıyla Nezuk kasabasından başladı.

Avrupa´da İkinci Dünya Savaşı´ndan sonra yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen ve 8 binden fazla Boşnak sivilin katledildiği soykırımın 24. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş, üç gün boyunca sürecek. Halk arasında ?ölüm yolu? olarak da bilinen güzergahta düzenlenen yürüyüşe bu yıl 5 binin üzerinde gönüllü katılıyor.

Srebrenitsa Anma Törenleri Organizasyon Kurulu Başkanı Hamdija Fejzic, yaptığı açıklamada, Barış Yürüyüşü´nün uluslararası bir etkinlik haline geldiğini vurguladı. Yürüyüşe katılanlardan 23 yaşındaki Haris Beganovic de bu yıl 14. kez Barış Yürüyüşü´ne katıldığı belirterek, kendisini en derinden etkileyen noktanın toplu mezarlar olduğunu söyledi.

Barış Yürüyüşü´ne Türkiye´den katılan bir grup da soykırım kurbanlarını anmak ve Boşnakların yanında olduklarını göstermek için buraya geldiklerini ifade etti.

Nezuk kasabasından soykırım kurbanları için dua ederek yürüyüşe başlayan gönüllüler, 1995´te Boşnak sivillerin kullandığı orman yolunda 100 kilometreden fazla yol katedecek. Katılımcılar, 10 Temmuz´da Potoçari Anıt Mezarlığı´na ulaşacak. Bu yıl 15´inci kez düzenlenen yürüyüş kapsamında, katılımcılar her gün yaklaşık 35 kilometre yol yürüyecek.

Srebrenitsa soykırımının 24. yıl dönümünde bu yıl 11 Temmuz´da 33 soykırım kurbanı daha Potoçari Anıt Mezarlığı´nda toprağa verilecek. Anıt mezarlıkta şu anda 6 bin 610 soykırım kurbanının mezarı bulunuyor. Aradan geçen 24 yıla rağmen hala binin üzerinde kurbanın cesedine ise hala ulaşılamadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —