NYT: SUUDİ ARABİSTAN İSTİHBARAT ELAMANINI SORUMLU TUTMAYA HAZIRLANIYOR

Amerikan New York Times gazetesi, Suudi Arabistan´ın gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesinden, Veliaht Prens Muhammed bin Selman´ın üst düzey danışmanlarından istihbarat yetkilisi General Ahmed el Assiri´yi sorumlu tutmaya hazırlandığını yazdı.

NYT: SUUDİ ARABİSTAN İSTİHBARAT ELAMANINI SORUMLU TUTMAYA HAZIRLANIYOR

New York Times (NYT), günlerdir dünya gündeminden düşmeyen Cemal Kaşıkçı olayı hakkında yeni bir iddia ortaya attı. 

Gazete, Suudi Arabistan´ın planlarından haberdar olduğunu belirttiği 3 kaynağına dayandırdığı haberinde, Suud yönetiminin Prens Selman´a yakın isimlerden General Assiri´yi Kaşıkçı´nın ölümünden sorumlu tutmaya hazırlandığını öne sürdü.

NYT´ye göre kaynaklar, "Suudi yöneticilerin, General Assiri´nin Muhammed bin Selman´dan Kaşıkçı´yı yakalaması için sözlü yetki aldığını ancak Assiri´nin bu yetkiyi ya yanlış anlayarak ya da yetkilerini aşarak gazeteciyi öldürdüğünü söyleyeceklerini" aktardı.

?Beyaz Saray bilgilendirildi?

Kaynaklar, Beyaz Saray yetkilileri ile de görüşüldüğü ve Assiri´nin isminin verildiğini belirtti.

Daha önce Yemen´deki Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri müdahalenin sözcülüğünü yapan General Assiri, Prens Muhammed´e en yakın isimlerden biri olarak görülüyor.

?Kushner, Trump´tan Prens Muhammed´i desteklemesini istedi?

Haberde, Beyaz Saray´a yakın bir kaynağın, ABD Başkanı Donald Trump´ın damadı Jared Kushner´ın da kayınpederinden Muhammed bin Selman´ı desteklemesini istediği belirtildi.

Kaynaklara göre, Kushner, Kaşıkçı´nın ortadan kaybolması ve muhtemelen öldürülmüş olmasına yönelik baskıların, Suudi Arabistan´ın diğer hataları gibi zamanla unutulacağını savunuyor.

Kaşıkçı olayı

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı´dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğu´na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı´nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu´ndan çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul´a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.