Tarih: 19.09.2018 11:05

NETANYAHU VE PUTİN TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin, Rus askeri uçağının Suriye´de düşürülmesi konusunu görüştü.

İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu´nun uçaktaki Rus askerlerinin hayatını kaybetmesinden dolayı İsrail halkı adına duyduğu üzüntüyü Putin´e ilettiği belirtildi.

Açıklamada, Netanyahu´nun İsrail ve Rus orduları arasında çatışmayı önlemek amacıyla 2015´te kurulan ortak mekanizmanın 3 yıldan uzun süredir her iki tarafın da ağır kayıplar vermesini önlediğini ve bu mekanizmanın devamının önemine dikkati çektiği aktarıldı.

Açıklamaya göre, İsrail Başbakanı, ülkesinin Rusya´ya ait askeri uçağın vurulmasına ilişkin elindeki tüm bilgileri Rusya ile paylaşmaya hazır olduğunu belirtti.

Netanyahu´nun, "Rusya´ya ait askeri uçağın vurulmasından Suriye´deki Beşşar Esed rejiminin sorumlu olduğunu" vurguladığı kaydedildi.

Başbakan Netanyahu´nun görüşmede ayrıca İsrail´in Suriye´deki İran varlığını önleme konusunda kararlı olduğunu dile getirdiği ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, dün Suriye´de 15 askerle birlikte radardan kaybolan Rus İl-20 askeri uçağının Suriye rejimine ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü ifade edilmişti.

Olay nedeniyle İsrail´i suçlayan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Suriye´de düşen Rus askeri uçağının ve ölen mürettabatın tüm sorumluluğu İsrail´e ait." ifadesini kullanmıştı.

Putin ise yaptığı açıklamada, "Suriye´de Rus uçağının düşürülmesi trajik olayların bir zinciri gibi görünüyor" ifadelerini kullanarak İsrail´i suçlamamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —