Tarih: 25.06.2015 09:33

NETANYAHU ERDOĞAN´DAN BÖYLE ÖZÜR DİLEMİŞ

Facebook Twitter Linked-in

NETANYAHU ERDOĞAN´DAN BÖYLE ÖZÜR DİLEMİŞ

 

İsrail´in eski ABD Büyükelçisi Michael Oren anılarını yazdığı kitapta, Netanyahu´nun Erdoğan´dan nasıl özür dilediğini anlattı.

 

İsrail´in eski ABD Büyükelçisi Michael Oren anılarını anlattığı bir kitap kaleme aldı. Oren´ın kitabında İsrail Başbakanı Netanyahu´nun Erdoğan´dan nasıl özür dilediğine dair bilgiler var.

Dönemin ABD büyükelçisi Michael Oren´in 2009-2013 arasında Washington´da görev yaptığı sırada yaşadıklarını anlattığı Ally isimli kitabı ´Mavi Marmara´ krizi akabinde gelen İsrail özrüne dair ilginç detaylar barındırıyor.

Önceki gün piyasaya çıkan kitaba göre İsrail´in Mavi Marmara saldırısının ardından dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail Başbakanı BenyaminNetanyahu´ya Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesi için baskı yaptı.

Oren´e göre Clinton, Türkiye´den özür dilenmesinin Başkan Barack Obama için kişisel önemi olduğunu söyledi. Obama´nın İsrail´in özür dilemesi için yaptığı baskılar Mart 2013´te Tel Aviv gezisine kadar devam etti. Oren´in kitabında ilk kez Netanyahu´nun Obama´nın yanındayken 23 Mart 2013´te dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan´dan özür dilerken halini gösteren bir fotoğraf da bulunuyor.

OBAMA: DOSTUM RECEP

Oren özür anlarını, "Obama ve Netanyahu aralarında küçük bir masa ve telefon olduğu halde karşılıklı oturdular. Obama, Erdoğan´a ´Dostum Recep´ dedi. Obama ve Netanyahu telefonu kapadı ve herkes ayaklarını uzattı, sevinmeye başladı. El çakışmalar, sarılmalar vardı" şeklinde anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —