MUHARREM İNCE: CHP´DE KAVGA YOK, DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR

"Erdoğan, elindeki bilgi belgeleri açıklamadan konuşuyorsa tarihin en büyük yalancısı ve iftiracısı olur"

MUHARREM İNCE: CHP´DE KAVGA YOK, DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR

CHP´nin 24 Haziran´daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimler sonrasında başlayan parti içi tartışmalarla ilgili olarak, ?Kavga yok, değişim rüzgarları esiyor? yorumunda bulundu.

Muharrem İnce, memleketi Yalova´ya gelerek, Kubbeli Camii´nde cuma namazı kıldı. Namaz çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, partisindeki ´kurultay´ tartışmasına ilişkin, "CHP´de değişim rüzgarları esiyor, kavga yok" diye konuştu. 

Erdoğan´a: Belge açıklamadan konuşuyorsa tarihin en büyük yalancısı ve iftiracısı olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın terör örgütleri ile CHP arasında ilişki olduğuna yönelik açıklamalarına tepki gösteren İnce, şunları söyledi:

"Türkiye´yi yöneten Erdoğan. İstihbarat onun elinde, güvenlik güçleri onun elinde, jandarma onun emrinde, polis onun emrinde. Türkiye´yi yönetirken elinde bilgi, belge varsa CHP ile terör örgütleri arasında ilişki olduğuna dair, Türkiye´yi yönettiğine göre, istihbarat onun elinde olduğuna göre, elinde bir bilgi, belge varsa bunu açıklaması lazım. Bunu açıklamadan konuşuyorsa tarihin en büyük yalancısı ve iftiracısı olur. Ben onun iftiracı olduğuna inanıyorum; ama yüreği varsa elinde bilgisi, belgesi varsa madem CHP ile terör örgütleri arasında bağ kuruyor, açıklasın onları. Palavrayla olmaz bu iş. Buyursun açıklasın."

TIKLAYIN - İnce´den Erdoğan´a: Elinde belge varsa açıkla

"Değişim rüzgarı eserken duvar yerine değirmen kurmak, daha mantıklı olur"

CHP´deki son gelişmeler sorulan İnce, "Değişim hararetli bir şeydir, hoş bir şeydir. Değişim rüzgarları eserse rüzgarların önüne duvar örmemek lazım. Rüzgarların önüne değirmen kurmak lazım. Şu anda CHP´de kavga yok, gürültü yok. CHP´de bir değişim rüzgarı esiyor. Değişim rüzgarı eserken duvar kurmak yerine değirmen kurmak daha mantıklı olur, diye düşünüyorum" dedi. 

Gazeteci Ahmet Hakan´ın kendisi hakkındaki yazısı da sorulan Muharrem İnce, "Teşekkür ederim kendisine. Gazeteciler bazen eleştirirler bazen de döverler. Kendisine teşekkür ediyorum" diye yanıt verdi.