MSB heyeti Rusya´daki temasları tamamladı

Milli Savunma Bakanlığı heyeti, Suriye´de son dönem yaşanan gelişmelerle ilgili görüşmeler yapmak üzere gittiği Rusya´daki çalışmalarını tamamladı.

MSB heyeti Rusya´daki temasları tamamladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) heyeti, Suriye´de son dönem yaşanan gelişmelerle ilgili görüşmeler yapmak üzere gittiği Rusya´daki çalışmalarını tamamladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, heyetin Rus muhatapları ile yaptığı görüşmelerde İdlib başta olmak üzere Suriye´deki son gelişmelerin, Astana ve Soçi´de imzalanan mutabakatlar çerçevesinde değerlendirildiği bildirildi.

Bu kapsamda, her türlü provokasyona rağmen barış ve istikrarın sağlanması için İdlib´de sürdürülen iş birliğinin önemine ve devamına vurgu yapıldığı belirtildi.

Ayrıca Münbiç ve Fırat´ın doğusundaki durumla ilgili olarak ise Türkiye´nin, bölgedeki PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütünden kaynaklanan güvenlik kaygılarının giderilmesi konusunda karşılıklı anlayış birliği içinde olunduğunun gözlendiği aktarılarak, görüşmelerde, Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde terörün her türlüsü ile mücadelede karşılıklı işbirliğinin öneminin bir kez daha teyit edildiği kaydedildi.