MİT´TEN MÜTHİŞ OPERASYON! 6 FETÖ´CÜ TÜRKİYE´YE GETİRİLDİ

MİT, FETÖ´nün Balkan yapılanmasına ağır darbe vurarak, 6 örgüt mensubunu Türkiye´ye getirdi.

MİT´TEN MÜTHİŞ OPERASYON! 6 FETÖ´CÜ TÜRKİYE´YE GETİRİLDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´nın (FETÖ/PDY) Balkan ayağına ağır darbe indirerek, örgütün 6 üst düzey elemanını Türkiye´ye getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT´in Kosova istihbaratıyla etkin işbirliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla Türkiye´de aranan FETÖ/PDY´nin 6 üst düzey mensubu yakalandı.

İŞTE O İSİMLER

Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina adlı şahıslar, MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye´ye getirildi.

FETÖ/PDY mensuplarının adli makamlara teslim edildiği öğrenildi.

ÖRGÜT ELEMANLARININ ABD´YE KAÇIRILMASINI ORGANİZE ETMEKTİ

Edinilen bilgiye göre, operasyonla ele geçirilen 6 FETÖ/PDY firarisi, Balkan ülkelerindeki faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye´deki örgüt elemanlarının Avrupa ülkeleri ile ABD´ye kaçırılmasını da organize etmekle görevliydi.

Güvenlik birimleri, Özkan´nın Balkan ülkelerinde toplanan himmet paralarını yöneterek bunları örgüt elebaşlarının bulunduğu Pensilvanya´ya aktardığını tespit etmişti.

Kosova gençlik yapılanmasından da sorumlu olan Demirez ise Balkan ülkelerinde aktif şekilde çalışarak örgüte çok sayıda katılımın sağlanmasında rol oynadı.

OKUL YAPILANMASINDAKİ İSİM

MİT´in operasyonuyla Türkiye´ye getirilenlerden Günakan, bölgedeki okul yapılanmalarında öğretmenlerden sorumlu olarak bilinen elebaştı.

ÜST DÜZEY İSİMLER

Diğer isimlerin de FETÖ/PDY´nin Balkanlardaki çeşitli kurum ve kuruluşlardaki yapılanmalarından sorumlu üst düzey isimler olduğu bildirildi.

Osman Karakaya´nın ayrıca, Ergenekon davası sürecinde aktif rol üstlendiği, söz konusu dönemde İstanbul Adli Tıp Kurumu´nda FETÖ/PDY lehine raporlar düzenlediği, bu nedenle kendisine örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından plaket verildiği öğrenildi.