Tarih: 06.08.2018 13:09

"MİT MÜSTEŞARI HAKAN FİDAN, ABD´NİN YAPTIRIM KAPSAMINDA"

Facebook Twitter Linked-in

İzmir´de tutuklu bulunan ve daha sonra ev hapsine alınanan papaz Andrew Brunson´ın serbest bırakılması için ABD, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya yönelik yaptırım kararı almıştı. ABD- Türkiye ilişkilerininde yaşanan bu krizin ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün eski danışmanı ve Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, ´yaptırım krizi´ ile ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Takan, bugünkü köşe yazısında ABD ile Türkiye arasında başlayan ´yaptırım krizi´ kapsamında kaynakların kendisine MİT Müsteşarı Hakan Fidan´ın da yaptırım kapsamına alınabileceğini aktardı.

Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

"Ankara´daki sağlam kaynaklardan duyduğuma göre, Papaz krizinde, iktidar, bu 2 MİT görevlisinin de Türkiye´ye iadesini masaya koymuş. Ancak, ABD tarafı buna çok hiddetlenmiş. Kaynaklarım, ´ABD bu talebe çok kızdığı gibi şimdi o tarafta sadece Halkbank´a yeni soruşturmalar açılması değil MİT´e de dava açılması konuşuluyor. Hakan Fidan´da yaptırımlar içine girerse şaşırma´ diyor."

Ayrıca Ankara kulislerinde Fidan´ın görevden alınacağının konuşulduğunu da aktaran Takan, "Kendisine Dışişleri Bakanlığı verilmemesinden dolayı yeni önerilen yerler için çetin pazarlıkların devam ettiği konuşuluyordu. Dur bakalım şimdi ne olacak?" dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —