Tarih: 29.08.2018 16:50

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR´A BOSNA HERSEK´TE FAHRİ HEMŞEHRİLİK PAYESİ VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

29. 08. 2018 Çarşamba

Zenica şehrinde düzenlenen 65. Kanton Meclisi oturumunda, daha önce meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Hırvatistan´ın eski Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic´e, "Bosna Hersek´te barış ve güven ortamı tesisinin desteklenmesi, uluslararası ve etnik gruplar arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi konusundaki katkıları" için fahri hemşehrilik plaketi verildi.

Bosna´daki savaştan sonra bu ülkedeki Türk Temsil Heyeti´nin başkanlığını da yapan Akar adına plaketi Türkiye´nin Saraybosna Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Gülhan Yılmaz aldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek´in ve Zenica şehrinin Milli Savunma Bakanı Akar için büyük önem taşıdığını belirterek bu anlamlı plaketi teslim almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Mesic de Bosna Hersek´in en zor günlerini hala hatırladığını ifade ederek "Bosna Hersek sınırlarıyla ayakta kalmayı başardı ancak bazıları hala bu sınırların değişebileceğini düşünüyor." dedi.

Mesic, Avrupa´daki ülkelerin sınırlarının belli olduğunu vurgulayarak "Bu sınırları değiştirebileceğini düşünenler yanlış dönemde yaşıyor." diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —