Tarih: 20.07.2018 12:50

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Bize Türkiye´nin birikimi lazım

Facebook Twitter Linked-in

20 Temmuz 2018 Cuma

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, yaklaşık 1 saat kadar önce başlayan basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Eğitim alanında dikkat çeken söylemlerde bulunan Selçuk, bakanlığın vizyon ve misyonuna ilişkin kamuoyuyu bilgilendirdi. 

Prof. Dr. Ziya Selçuk´un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Kaybedilmeyecek kadar değerler ve biz bu değeri birlikte inşa etmek zorundayız. Eğitim okulların çatısı altındaki bir fonksiyon değildir. Çocuğun evde okulda sokakta ama her yerde yaşadığı, yaptığı şey eğitimin konusudur."

"Bunu birlikte aşabiliriz derken paydaşları kastediyorum. Bu sadece MEB´in sorunu değil tüm bakanlıkların sorumluluğudur. Bu meseleyi bürokratik mesele olmaktan çıkarıp topyekûn bir mesele olarak düşünmemiz icap ediyor."

"Bunun için ekibimiz hazır. Bize Türkiye´nin birikimi lazım. Bizim en iyi 11´imiz hazır. Çünkü buna Türkiye hazır. Etrafa baktığımda, sosyal medyaya baktığımda nasıl bir heyecan olduğunu fark ediyorum toplumda. Bu beklentiyi karşılamak bir Süpermen işidir, ben bir süpermen değilim."

 "Bizim bu konudaki süpermenliğimiz bu meseleye el koyan herkesin işbirliğiyle yapması gereken bir iş. Bunu lütfen bize havale etmeyin. Bu sorumluluğun paylaşılması gerektiği hakkında bir idraka ihtiyaç var."

"Eğer burada karşı taraf gibi bir yapılanma söz konusu olursa siz de kariyerinizin peşinde olmak konusunda yol alırsınız. Sizin davanızda bu meseleyi omuzlarda yükseltmek olmalı diye düşünüyorum."

"Bunu bir vaaz meselesi olarak görmüyorum. Sadece heyecanımı paylaşmak istiyorum. Bunu eğer birlikte kotarabilirsek çok şey var yapılacak. Biz sadece regülasyon politikalarıyla herhangi bir katkı gerekmeksizin mevcut şartları düzelterek yol alabiliriz. Bunu çok kısa bir sürede yapabilmek mümkün."

"Eğer bu tür çalışmaları biz bir kereye mahsus değil de ara ara yaparsak bu görüş alışverişinin daha da mükemmel olacağını düşünüyorum. Ama bunu yaparken de hep şunu vurgulamaya gayret ediyorum. Biz bir masadaki tuzluğun yerini değiştirerek sistemi değiştirdiğimizi söyleyemeyeceğiz. Masanın tümünü değiştirmekle ilgili olduğumuzu paylaşacağız toplumla. Bir bakan olarak ya da bir görevli olarak bunu yapmayacağız. Bunu bir ülkenin evladı olarak yapacağız."

"Eğitim kısa sürede zarar gören bir kurum. Uzun sürede inşa edilen ama kısa sürede zarar gören bir kurum. Bu biraz sabır gerektiriyor.  İyi bir Milli Eğitim bakanı kendi dönemi için bir şey yapmaz, gelecek için yapar."

"3 yıllık bir program açıklayacağız"

"Bizim ilkesel olarak duruşlumuz geleceği inşa etmek noktasında. Pedagoji memnuniyetle inşa edilen bir mesele değildir. Elbette bazı zorlukları da içinde taşıyan bir meseledir. Tahmin ediyorum en geç 2 ay içerisinde yaklaşık 3 yıllık bir program açıklayacağız."

"İlkesel olarak şunu söyleyebilirim. Hiçbir öğrencimiz hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun sonunda asla kural değişmeyecek. Oyunun ortasında biz değiştirdik demeyeceğiz. Bütün bunları söylerken ilkesel düzeyde söylüyorum. Elbette hatalarımız olacak. Elbette beceremediğimiz şeyler olacak. Anlamadığımız şeyler olacak. Ama ilke olarak böyle bir yaklaşımımız olduğunu sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım."

"Bir başka hedeflediğimiz ilkesel şey, şeffaf olmak. Birbirimizden sürekli bir şey sakladığımız bir ortamın çocuklara iyi gelmediği açık."

"Biz bir gökdelen inşa etmek istiyoruz. Çok derin bir çukur kazmak gerekiyor. Bunun için toplumsal bir mutabakata ihtiyacımız var. Bunu sağladığımızda bir grup, bir hizip için yapılan kısmi mutabakatın bir milletin eğitim ve demokrasisini birleştirmesine müsaade etmez."

"Milletin ortak paydası bizim izim ana fikrimiz. Milletin ortak paydası neyse biz oradayız. Bu anlamda da her yeri okul olarak görüyoruz. Aydınlığı her yere taşımak istiyoruz."

Kaynak: Milli Gazete.com

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —