Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Milleti Doğru Bilgilendiren Medyaya İhtiyaç Var!

Adnan ÖKSÜZ

Milleti Doğru Bilgilendiren Medyaya İhtiyaç Var!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İstanbul´da medya mensupları ile akşam yemekte buluştu.

Ben de vardım.

Önemli mesajlar verdi, Temel Bey. İşte o mesajlardan birkaç satır başı:

* Medya: ?Otoriter bir iklim soluyoruz. Ve bu iklime kitle desteği var. Basın da bundan nasibini aldı. Basının yarısı mülkiyet ilişkili, bir kısmı ise tam biat içinde. Çok az bir kısmı muhalefet edebiliyor. Basın, toplumun aynasıdır. Basın halka umut olmalıdır. Özgür sese ihtiyaç var. Dolayısıyla sizin duruşunuz çok değerli. Özgür ve kritik yorumlar için alanlar açılmalı. Sözün, fikrin ve itirazın olabileceği alanlar açılması gerekir. Toplum mühendisliğine muhtacız. Toplumu kesip biçmek için değil, onu düzen ve intizama sevk etmek için. Gerçek mühendise yani. Gerçekleri olabildiği gibi gören medyaya ihtiyaç var. İnsanların doğru bilgilendirilmeye ihtiyacı var. Milleti doğru bilgilendiren medyaya ihtiyaç var.?

 

adnan-oksuz-1.jpg?

* Basın Özgürlüğü: ?İftira, yalan, hakaret olmadığı sürece her şeyi dile getirebilmeliyiz. Basın, istikrarlı düşünmeli. Eğilip bükülmemeli. Medyada daralma var. Bu kadar baskının olduğu bir dönem hatırlamıyorum. Şu andaki durum 1950 yılı öncesinden bile kötü. Durumunuz/durumumuz zor. Tamamen farklı düşündüğünüz zaman anında hain yaftasına duçar oluyorsunuz!?

* Yandaş Basın: ?Yandaş gazetelere ayrı bir başlık açmak elzem. Yalan ile ilişkileri artık maddiyatın türevi olarak istiabı aştı. Yalanın bini bir para olsa dahi buna yetecek bir kaynak yok, bu yandaş basın ortamında.?

* ABD Seçimleri: ?ABD seçimleri beklediğimin tersi şeklinde sonuçlandı. Trump´a karşı oluşan tepki iş senatoya gelince pek kendini göstermedi.?

* AKP-MHP Seçim İttifakı: ?Anlaşmalı olmasından dolayı bu noktaya geldiğini düşünüyorum. İki taraf da bağlantıyı koparamayacak. Yerel seçimlerde MHP, AKP´yi kimi yerlerde desteklemezse, ittifak tamamen kopar. Muhalefette yerel seçimde ittifak yapmak, kutuplaşmayı arttırır. Bağımsız adaylar desteklenebilir. 1980 öncesinde Malatya´daki Hamido örneği gibi??

 

* Rant Kavgası: ?Belediye Başkanlığı yapmış olmamdan dolayı çok önemli bir tespitim var: Rant kavgası var. Garibanı eziyorlar. Dikey uzama en büyük problemimiz.?

* Liyakat: ?Yöneticilerde bir ahlaki değer olmalı. Liyakat şart. Birini göreve getirirken yakınınız olması şart değil. Aynı görüşte de olmayabilirsiniz. Ama liyakat sahibi ise şayet görev verilmelidir. Tüm icraatlar şeffaf olmalı. Denetimsiz bir şeffaflık ise pedalsız bisiklet sürmeye çalışmaktır. Devlet bir aile şirketi haline gelmemeli.?

* Asgari Ücret: ?Asgari ücret, karın tokluğunun altında. Asgari ücret olduğunun 3 misli olmalı şu anki değerinden.?

* Dış Politika: ?Dış politikada, şahsiyetli bir dış politika lazım. Ezilen, sömürülen ülkeleri bir araya getirmeye ihtiyaç var. Buna Avrupa´nın da ihtiyacı var.?

TEMEL BEY´İN ANLATTIĞI ANEKDOT

?Erbakan Hocamız bir gün ekonomi alanında önemli isimlerden Korkut Boratav´ın davet edilmesini ve kendisini dinlemek istediklerini ifade etti. Korkut Bey, kendisini davet eden arkadaşlara, ?Benim fikirlerim, düşüncelerim sizden tamamen farklı. Bir yanlışlık olmasın, sakın!? mukabelesinde bulunmuş. Korkut Boratav´ın bu tepkisi iletildiğinde Erbakan Hoca şunu söyledi: ?İyi ya! İşte biz de onun için davet etmek istiyoruz. Bize, farklı görüşleri dile getirecek isimler lazım?? Sanıyorum, bilahare Korkut Boratav Bey geldi ve Erbakan hocamızın da bulunduğu bir ortamda görüş alışverişinde bulunuldu??

TOPLANTIDA KİMLER VARDI?

Medya dünyasından önemli isimler vardı, toplantıda.

Çoğu, TV5´in yeni yayın döneminde program yapan/yapması planlanan isimler; Ömer Yüksel Özek ve eşi Tuba Özek, Mustafa Kurdaş, Mustafa Yılmaz, Ahu Özyurt, Ali Bayramoğlu, Suat Toktaş, Prof. Dr. Emre Bağce, Veysi Dündar, Yıldıray Oğur, Nevzat Çiçek, İbrahim Kahveci, Mustafa Deniz, Gökçen Göksal, İbrahim Yetiş, Abdullah Aydın Demir. Saadet Partisi yönetimi de yemekte yerini aldı.

Temel Bey gazetecilerin tüm sorularını içtenlikle cevapladı. 

Mustafa Yılmaz da gecenin içeriğine ilişkin bir sunuş konuşması yaptı.

 

Verimli bir geceydi? Hayırlara vesile olsun?

FAİZSİZ BİR DÜNYA MÜMKÜN!

Kargodan yeni çıktı?

Pırıl pırıl bir baskı?

Cep kitapları boyutunda. Ceketinizin, montunuzun cebine koyarak her yerde okuyabilirsiniz.

Kitabın adı, Adil Ekonomik Düzen.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın Adil Ekonomi Düzeni ile ilgili görüşlerini ihtiva ediyor.

Hazırlayan, Tacettin Çetinkaya.

Şemseddin Yer´in Yayın Yönetmenliğinde Milli Gençlik Vakfı (MGV) Yayınları arasında çıktı. 

Mutlaka okunması gereken bir kitap?

Şöyle deniyor kitapta: ?Adil Düzen´de faiz olmaz. Çünkü faiz, haksızlıktır, zulümdür. Üretmeyenlerin üretenlerin elinden faiz miktarı kadar malı zorla almalarıdır. Kapitalist Düzen´de faiz nedir? Malı üretiyorsunuz, toplumun faydasına arz ediyorsunuz. Buna karşılık üretiminize eşdeğer tüketme hakkınızı gösteren senedinizi yani paranızı alıyorsunuz??

Gerisini kitaptan okuyabilirsiniz.

Çekici boyutunun yanı sıra şemalar ve farklı görseller ile kitap daha bir okunulur hale getirilmiş?

adnan-oksuz-2.jpg?

Tacettin Çetinkaya beyin liderliğinde, Şemseddin Yer´in Yayın Yönetmenliğinde ve karınca misali çalışan bir ekiple çalışmalarını sürdüren MGV Yayınları, harika işler yapıyor.

Geçenlerde, ilginç anılara sahip olduğunu bildiğim eski bir politikacı ile bir araya geldiler, İstanbul´da. Hazır olun, oradan da her an sürpriz çalışmalar çıkabilir.

Takipteyim?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz