Meclis Başkanı Yıldırım´dan veda yemeği

Meclis Başkanı Yıldırım, yarın Meclis´te eski TBMM başkanları ve 27. Dönem milletvekilleri onuruna yemek verecek. Yıldırım´ın, yarın istifa ederek 7 aydır sürdürdüğü görevine veda etmesi de bekleniyor.

Meclis Başkanı Yıldırım´dan veda yemeği

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, eski TBMM başkanları ve 27. Dönem milletvekilleriyle yemekte bir araya gelecek.

 Yıldırım, yarın saat 20.00´de TBMM Tören Salonu´nda geçmiş dönem TBMM başkanları ve 27. Dönem milletvekilleri onuruna yemek verecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin ilk Meclis Başkanı olarak 12 Temmuz 2018´de seçilen Yıldırım´ın, yarın istifa ederek 7 aydır sürdürdüğü görevine veda etmesi bekleniyor.

GEÇİÇİ MECLİS BAŞKANI CELAL ADAN OLACAK

Yıldırım´ın, istifa dilekçesini Meclis Başkanlığına sunmasının ardından Meclis Başkanı seçilinceye kadar olan süre içinde, TBMM Başkanvekilleri arasında en yaşlı olan Celal Adan ´Başkan Vekili´ sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olacak.

TBMM İçtüzüğü uyarınca, Meclis Başkanı adayları, Meclis üyeleri içinden, TBMM Başkanı´nın istifası sonrasında Genel Kurulun toplandığı günden itibaren 5 gün içinde Başkanlık Divanı´na bildirilecek. TBMM Başkanlığı için adaylık başvurularının sona erdiği günün ertesinde Genel Kurul, Başkan seçimi için toplanacak. Planlanan takvime göre, 24 Şubat Pazar günü 29. TBMM Başkanı seçilecek.