Mazlumder´den Çağrı; NEKBE GÜNÜNDE İSRAİL´İ PROTESTOYA DAVET

İslami STK´lar; İsrail´i, yaptıkları zulümleri ve destekçilerini tel´in edecek.

Mazlumder´den Çağrı; NEKBE GÜNÜNDE İSRAİL´İ PROTESTOYA DAVET

İnsan Hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği ( MAZLUMDER) Ankara Şubesi, İsrail´in kuruluşu ve Filistinli Müslümanların sürgün edilişini temsil eden  ?Büyük Felaket´in 69. Yılı  NEKBE?,  günü dolayısıyla, Siyonist İsrail´in Ankara Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması yaparak, İsrail´i, yaptıkları zulümleri ve destekçilerini tel´in edecek.

Yapılacak olan Basın Açıklamasına Ankara´daki STK´ların da destek vereceği bildirildi

MAZLUMDER Tarafından Yapılan Çağrı Metni şöyle:

NEKBE GÜNÜNDE İSRAİL´İ PROTESTOYA DAVET

Siyonist Rejim İsrail´in Filistin Topraklarını İşgalinin 71. Yılı olan  Büyük Felaket "NEKBE" Günü Nedeniyle Yapılacak Olan Protestoya Katılımlarınızı Bekleriz

 
Yer: İSRAİL KONUT EVİ ÖNÜ ? Seğmeler Parkı - Kavaklıdere - Ankara 

Tarih:15 Mayıs 2019    - Çarşamba  -    Saat:12.30


MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ

NEKBE...

Filistinlilerin Nekbe (Büyük Felaket) dediği, İsrail´in kuruluş yıldönümü  Filistinlilerin İsrail´in 1948 yılında kurulduğu tarihe atıfla felaket olarak niteledikleri olay. Nekbe 700 binden fazla Filistinlinin 1948´de topraklarından sürülmesinin adı. Sözcük ilk olarak Arap aydını Konstantin Zureyk tarafından Ağustos 1948´de ortaya atıldı.

Zureyk, Nekbe sözcüğünü ´sürmekte olan´ olarak kullandı. Zira 500´den fazla Filistin köyünün yıkımı 1948´de değil, İsrail  işgali takip eden yıllar içerisinde gerçekleşti.

Her yıl, "Nekbe Günü" olan 15 Mayıs´ta Filistinliler evlerine dönme talebiyle gösteriler yaparken, mülteciler uzun süredir kayıp olan evlerinin anahtarlarını sembol olarak saklıyor.

Birleşmiş Milletler Yardım ve Kalkınma Ajansı´na (UNWRA) göre,  Ortadoğu ülkelerine dağılmış dört milyondan fazla kayıtlı Filistinli mülteci var.

Halen işbaşında olan hiçbir yöneticisinin kendi topraklarında doğmadığı İsrail´in, bugün, 71´nci kuruluş yıldönümü kutlanıyor.

Filistinliler ise Nekbe Günü dedikleri kendileri için felaket gününü bir dizi gösteriyle protesto ediyor.

 HerTaraf