Malezya´da Yolsuzluk! Bu Durumdan Low Sorumlu, Kandırıldık

Eski Malezya Başbakanı Necip Rezak, ´´Şu an içinde olduğumuz duruma bakarsak Low bizi aldattı.´´ dedi.

Malezya´da Yolsuzluk! Bu Durumdan Low Sorumlu, Kandırıldık

Malezya´da kamu fonlarını zimmetine geçirmek suçlamasıyla yargılanan eski Başbakan Necip Rezak, aranan firari iş adamı Low Taek Jho´nun hükümeti aldattığını söyledi.

"Sinar Harian" gazetesinin haberine göre, eski Başbakan Necip, soruşturmanın kilit isimlerinden biri olarak nitelendirilen ve INTERPOL tarafından aranan iş adamı Low´un yüzünden kamu kalkınma fonunda (1MDB) yolsuzluk yapılmış durumuna düşüldüğünü savundu.

Low´un yanlış işler yaptığı için yargılanması gerektiğini belirten Necip, "Low´un Orta Doğu ve Arap ülkeleriyle iyi ilişkileri vardı. Onun çevresini iyi kullanabilirsek ülkemizin ticari ilişkilerine katkı sağlayabileceğimizi düşünmüştük." dedi.

Necip, Low´un özel hayatına hiç odaklanmadığını ve dahil olmadığını iddia ederek, "Low´un diğer ülkelerle ilişkilerini ülkemiz için kullanmaktan başka bir düşüncemiz olmadı. Özel hayatıyla ilgilenmedik. Şu an içinde olduğumuz duruma bakarsak Low bizi aldattı." ifadesini kullandı.

Eski Başbakan Necip Rezak´a yakınlığıyla bilinen ve 1MDB yolsuzluğu soruşturmasında "kilit isim" olarak bahsedilen Low Taek Jho, Malezya makamlarınca aranıyor. 

INTERPOL´ün 2016´da hakkında kırmızı bülten çıkardığı Low´un, Çin´e bağlı özel yönetim bölgesi Makau´dan bilinmeyen bir yere kaçtığı iddia edilmişti. 

1MDB soruşturması kapsamında Malezya, şimdiye kadar Low´un özel uçağı ve lüks yatına el koymuştu. 

Malezya´nın kamu kalkınma fonu "1Malaysia Development Berhad" (1MDB) yolsuzluğu soruşturmasında yer alan belgelere göre, eski Başbakan Necip´in fona bağlı aracı kurum, banka ve kuruluşlar aracılığıyla kişisel banka hesaplarına 681 milyon dolar transfer ettiği öne sürülmüştü.