Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MACRON: ´TÜRKLERLE RUSLARI AYIRDIK´

ABD ve İngiltere ile ortaklı Suriye´ye operasyon düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron´dan operasyon ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

MACRON: ´TÜRKLERLE RUSLARI AYIRDIK´

Macron, BFMTV ve Mediapart tarafından canlı olarak yayınlanan özel programda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

´´ESED REJİMİNİN KİMYASAL KAPASİTESİ YOK EDİLDİ´´

Emmanuel Macron, "(Suriye´de) Askeri planda operasyonu başarıyla tamamladık ve kimyasal silah üretimi yapılan ve geliştirilen 3 merkez hedef alındı. Bir merkez ABD ve İngiliz güçleri, biri ABD ve biri de Fransız güçlerince vuruldu. (Esed rejiminin) Kimyasal kapasitesi yok edildi." diye konuştu.

´´AMERİKALILARI BİZ İKNA ETTİK´´

Operasyon öncesi ABD tarafıyla yoğun bir görüşme trafiği yaşandığını kaydeden Macron, "10 gün önce ABD Başkanı Trump askerlerini Suriye´den çekeceğini söylemişti. Amerikalıları Suriye´de kalmaya biz ikna ettik. İkincisi de harekatın sadece kimyasal silah üretim merkezleriyle sınırlı kalmasını sağladık." şeklinde konuştu.

´´ERDOĞAN, PUTİN VE RUHANİ İLE BİR ARAYA GELMEYİ PLANLIYORDUM´´

Cumhurbaşkanı Macron, Suriye krizini çözmek için Fransa´nın tüm ülkelerle konuştuğunu ve yeniden inisiyatif alacağını belirterek, "Eğer Doğu Guta´daki kimyasal saldırı ve çatışmalardaki yoğunluk artmasaydı, ben Türkiye´ye giderek Erdoğan, Putin ve Ruhani ile bir araya gelmeyi planlıyordum. Bu buluşmayı gerçekleştirmek için yeniden girişimde bulunacağım." dedi.

MACRON: ´´TÜRKLER VE RUSLARI AYIRMAYI BAŞARDIK´´

Rusya´nın, Suriye´de kimyasal silah kullanılmasında Esed rejiminin "suç ortağı" olduğunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´e söylediğini belirten Macron, "Biz bu operasyon ile Türkler ve Rusları ayırmayı başardık. Türkler kimyasal saldırıyı kınadılar ve ardından operasyonu desteklediklerini söylediler." ifadelerini kullandı.

Emmanuel Macron, Fransa´nın Esed rejimine savaş açmadığını kaydederek, Fransa´nın düşmanının 2015´te Paris saldırılarını düzenleyen terör örgütü DEAŞ olduğunu söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER