Tarih: 27.10.2018 08:24

MACRON: SİLAH SATIŞININ KAŞIKÇI´YLA BİR İLİŞKİSİ YOK

Facebook Twitter Linked-in

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesi nedeniyle Suudi Arabistan´a silah satışının durdurulması yönündeki ifadeleri "açık bir demagoji" olarak değerlendirdiğini belirterek, silah satışının gazetecinin öldürülmesiyle ilişkisinin olmadığını söyledi.

Macron, Slovakya´nın başkenti Bratislava´da katıldığı bir toplantıda, güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaşıkçı´nın öldürülmesi ile silah satışı arasında bir ilişkinin olmadığını ifade eden Macron, "Yemen savaşını anlıyorum ancak bu durumun Kaşıkçı´nın öldürülmesiyle bir alakası yok" değerlendirmesinde bulundu.

Macron ayrıca, en son Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl başta olmak üzere birçok ülkeden yapılan Suudi Arabistan´a silah satışının durdurulması yönündeki ifadeleri "açık bir demagoji" olarak nitelendirdi.

Macron´un yaptırım açıklaması

Önceki gün Macron´un Kral Selman bin Abdülaziz ile gerçekleştirdiği bir telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "işlenen cinayet nedeniyle çok derin öfke duyduğu" aktarılmıştı.

Ayrıca Macron´un, Kral Selman´a ülkesi için ifade, basın ve kamu hürriyetinin önemini dile getirdiği kaydedilerek, "Fransa, ortakları ile suçlular hakkında uluslararası yaptırımları yürürlüğe koymakta tereddüt etmeyecektir." ifadesini kullandığı duyurulmuştu. 

 

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —