MACRON, ABDÜLMEHDİ´YE YENİ DÖNEMDE DESTEK SÖZÜ VERDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Irak´ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Adil Abdulmehdi´ye özellikle ülkenin yeniden imarı konusunda destek sözü verdi.

MACRON,  ABDÜLMEHDİ´YE YENİ DÖNEMDE DESTEK SÖZÜ VERDİ

20.10.2018 Cumartesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Irak´ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Adil Abdulmehdi ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkesinin Irak´a destek sunmaya devam edeceğini söyledi.

Abdulmehdi´nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Macron, hükümeti kurmakla görevlendirilmesi vesilesiyle Abdulmehdi´yi tebrik ederek, Fransa´nın yeni dönemde özellikle Irak´ın yeniden imarı ve diğer alanlarda yardım sunmaya devam edeceğini belirtti.

Açıklamada, Macron ve Abdulmehdi´nin iki ülke arasındaki dayanışmayla, ilişkilerin her türlü alanda güçlendirilmesini ele aldıkları kaydedildi.

Tarafların Irak´ın ve bölgenin genel durumuyla uluslararası toplumun yeniden imara destek vermesinin önemini de görüştükleri aktarıldı.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih tarafından 2 Ekim´de hükümeti kurmakla görevlendirilen Abdulmehdi´nin bu hafta içinde yeni kabineyi duyurması bekleniyor.

Terör örgütü DEAŞ´ın Haziran 2014´te Irak´ın Musul, Salahaddin, Enbar vilayetleriyle Kerkük ve Diyala´nın bir kısmını ele geçirmesinin ardından yaşanan çatışmalar ve kurtarma operasyonu sonucu söz konusu kentlerde büyük yıkım meydana gelmişti.