Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Los Angeles’ta göçmenlere destek eylemleri: En az 10 kişi gözaltında

ABD’nin Los Angeles kentinde gözaltına alınan göçmenlere destek amacıyla başlatılan gösterilerde üçüncü gün geride kalırken, Ulusal Muhafızların da görev yapmaya başladığı kentteki gösteriler zaman zaman şiddetleniyor.

Los Angeles’ta göçmenlere destek eylemleri: En az 10 kişi gözaltında

ABD Başkanı Trump’ın, “ülkede yasadışı olarak bulunan çok sayıda insanı sınır dışı edeceğini ve ABD-Meksika sınırını kapatacağını” söylemesinin ardından Beyaz Saray, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Teşkilatı’nın (ICE) günde en az 3 bin göçmeni tutuklaması için bir hedef belirlediğini açıkladı.

Beyaz Saray’ın bu kararının ardından, Meksika sınırına yakın ve nüfusunun önemli bir bölümünü Hispanik ve yabancı uyrukluların oluşturduğu Los Angeles’ta, 6 Haziran Cuma gecesi Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ajanları operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlar kapsamında en az 44 kişi, “göçmenlik ihlalleri” iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı ve bu gelişmenin ardından protestolar başladı.

 

En az 10 kişi gözaltında

Los Angeles Polis Departmanı (LAPD), izinsiz toplanmaların yasadışı sayılacağını ve bu göstercilerin gözaltına alınacağını duyurdu. Şu ana kadar en az 10 kişi protestolara katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kolluk kuvvetleri, protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı ve protestocular büyük bir otoyolun kapatılmasına neden oldu.

Los Angeles'ta göçmen karşıtı eylemler: En az 10 kişi gözaltında

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass göçmenlere yönelik baskınlarını kınadı. Bass yaptığı açıklamada, “Yaşananlar karşısında derin bir öfke duyuyorum. Bu taktikler, toplumlarımızda terör tohumları ekiyor ve şehrimizdeki temel güvenlik ilkelerini bozuyor, buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

Trump 2 bin Ulusal Muhafızı görevlendirdi

ABD’nin Los Angeles’taki göçmenlik bürolarına yönelik protestolar sürerken, Donald Trump, kentte güvenliği sağlamak amacıyla Ulusal Muhafızları devreye soktu.

Trump yönetimi, federal ajanların göçmenlik ofislerine düzenlediği baskınların ardından başlayan ve ikinci gününe giren kitlesel gösteriler üzerine, 2 bin Ulusal Muhafız askerinin görevlendirileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla kente ilk etapta 300 kadar Ulusal Muhafız gönderilirken, yönetimin bu sayıyı artırabileceği belirtildi. Ayrıca 500 Deniz Piyadesi Los Angeles’ın yaklaşık 230 km doğusundaki bir üste “gönderilmeye hazır” durumda.

 

Vali’den Trump’a: “Yasadışı”

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Trump’ın Ulusal Muhafızları konuşlandırmasını “yasadışı” ve “ahlaksız” bir eylem olarak nitelendirdi ve yönetimi dava etmekle tehdit etti:

“Donald Trump bu gece televizyonunuzda gördüğünüz koşulları yarattı. Koşulları daha da kötüleştirdi… Bu ateşe benzin döküyor. Anayasaya aykırı bir eylem ve yarın bu teoriyi bir dava ile test edeceğiz.”

Newsom ayrıca Trump’ı “soğuk bir yalancı” olarak nitelendirerek, protestolar başladıktan sonra yaptığı telefon görüşmesinde başkanın Ulusal Muhafızlardan hiç bahsetmediğini söyledi.

 

Bakanlara talimat verdi

Trump, İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, Savunma Bakanı Pete Hegseth ve Başsavcı Pam Bondi’ye doğrudan talimat verdiğini açıkladı. Trump, “Diğer tüm ilgili bakanlıklar ve kurumlarla koordinasyon halinde, Los Angeles’ı göçmen istilasından kurtarmak ve bu göçmen isyanlarına son vermek için gerekli tüm eylemleri yapmaları talimatını veriyorum” dedi.

Trump açıklamasını, “Düzen yeniden sağlanacak, yasadışı göçmenler sınır dışı edilecek ve Los Angeles özgür bırakılacak” sözleriyle tamamladı.

 

Kaynak: medyascope.tv



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER