Tarih: 24.06.2018 22:04

LİDERLERDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´A 24 HAZİRAN TEBRİKLERİ

Facebook Twitter Linked-in

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Edinilen bilgiye göre Bahçeli, telefonla görüştüğü Erdoğan´ı seçim başarısından dolayı kutladı.

Erdoğan´ı tebrik eden diğer liderler ise şöyle...

AZERBAYCAN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, cumhurbaşkanı seçiminde büyük başarı sağlaması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı tebrik etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Erdoğan´ı telefonla arayarak "seçimdeki büyük başarısından" dolayı tebriklerini iletti.

Telefon görüşmesinde, Erdoğan´ın önderliğinde Türkiye´nin daha da geliştiğini, ekonomik alanda büyük başarı elde ettiğini ve uluslararası arenadaki konumunu daha da güçlendirildiği belirten Aliyev, Erdoğan´a başarı dileklerinde bulundu. 

Erdoğan da gösterdiği dikkat ve tebrikleri için Aliyev´e teşekkür etti.

Görüşmede, liderler, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarılı bir şekilde gelişmeye devam edeceğine olan inançlarını dile getirdi.

Aliyev´in, Erdoğan´ı resmi ziyaret için Azerbaycan´a davet ettiği, Erdoğan´ın da kabul ettiği bildirildi. 

FİLİSTİN 

Filistin Lideri Mahmud Abbas ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri´ndeki başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı tebrik etti.

BOSNA HERSEK

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

ARNAVUTLUK

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

YUNANİSTAN

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nu arayarak AK Parti´nin seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

GİNE

Gine Dışişleri Bakanı Mamadi Toure, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nu arayarak AK Parti´nin seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

MACARİSTAN

Macaristan Başbakanı Orban, seçim başarısından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı arayan ilk Avrupa Birliği ülkesi lideri oldu.

BBL GENEL BAŞKANI DESTİCİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı telefonla arayarak, seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Edinilen bilgiye göre Destici, telefonla görüştüğü Erdoğan´ı seçim başarısından dolayı kutladı.

KATAR

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri´ndeki başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı tebrik etti.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Temim, seçimlerdeki başarısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan´a tebriklerini iletti.

ÖZBEKİSTAN

Özbekistan Devlet Başkanı Mirziyoyev, seçimlerdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı tebrik etti.

HÜDAPAR´DAN DA TEBRİK GELDİ

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı arayarak, seçimdeki başarısından dolayı kutladı.

Edinilen bilgiye göre, Yavuz, telefonla aradığı Erdoğan´ı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi´ndeki başarısı nedeniyle tebrik etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —