Tarih: 16.06.2019 01:38

Levada Center´ın son yaptığı anket: Rus halkı kime dost, kime düşman?

Facebook Twitter Linked-in

Rusya halkının dost ve düşman olarak gördüğü ülkeler hangileri? Levada Center bu konuda anketini tekrarladı. Araştırmaya göre, Rusya vatandaşları ülkelerinin en yakın dostları olarak Belarus, Çin ve Kazakistan´ı görüyor. 

DÜŞMAN ÜLKELERİN BAŞINDA
ABD VE UKRAYNA VAR

"Düşman" ülkeler listesinin başında ABD, Ukrayna ve İngiltere var. Türkiye ise anketteki seçenekler arasında yer almadı. 

Araştırmayı yürüten uzmanlar, ABD ve Ukrayna´yı düşman olarak gören Rusya vatandaşlarının sayısının düşüşte olduğuna dikkat çekiyor.

DOSTLUK SIRASINDA BELARUS İLK SIRADA

Ankete göre, "Belarus Rusya´nın dostu" diyen Rusya vatandaşlarının oranı son bir yılda yüzde 49´dan yüzde 62´ye yükseldi. Çin´i dost görenlerin oranı da 2 puan artarak yüzde 42´ye çıktı.

Rusya vatandaşlarının yüzde 38´i Kazakistan´ın, yüzde 22´si Ermenistan´ın, yüzde 16´sı Azerbaycan´ın Rusya´nın dostu olduklarını düşünüyor.

ABD´yi düşman olarak görenlerin oranı son bir yılda yüzde 78´den 67´ye inerken, "Ukrayna düşman" diyenlerin oranı da yüzde 9 gerileyerek yüzde 40´a düştü. 

İlgiltere, Letonya ve Litvanya da Rusya halkına göre ülkelerinin başlıca "düşmanları". 

BUYUK_7

RUSLARIN, UÇAK KRİZİNDE TÜRKİYE´YE OLAN BAKIŞI DEĞİŞMİŞTİ

Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinden sonra, Levada Center tarafından, 2016 yılında ülke çapında yapılan ankete göre; Türkiye´yi ?düşman ülke? sayan Rusya vatandaşlarının oranında rekor artış olmuştu. Ülkede her üç kişiden birinin gözünde Türkiye ?düşman" ülke olarak yer almıştı. Oysa 2015´te, Rus savaş uçağı düşürülmeden yapılan bir ankette Türkiye´yi düşman sayanların oranı yüzde 1´di.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —