Lavrov: ABD, Suriye´yi bölmek İçin Kürtleri kullanıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ´ABD´nin, Suriye´deki Kürt faktörü hakkında spekülasyonda bulunma ve Suriye´yi bölmek için Kürtleri kullanma girişimlerinden rahatsızlık duyuyoruz´ dedi.

Lavrov: ABD, Suriye´yi bölmek İçin Kürtleri kullanıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD´nin, Suriye´deki Kürt faktörü hakkında spekülasyonda bulunma ve Suriye´yi bölmek için Kürtleri kullanma girişimlerinden rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

Lavrov ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf El-Useymin, başkent Moskova´da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye´nin kuzeydoğusunda Kürtler ve Araplar arasında ciddi çatışmalar yaşandığını belirten Lavrov, "Kürt ve Arap örgütleriyle görüşmelerimizde, Suriye´nin bütünlüğüne saygı gösterilmesi çerçevesinde, diyaloğun kurulması gerektiğini anlatıyoruz. Kürtler, diyalog kurmak için ilgi gösteriyor." diye konuştu.

Lavrov, "ABD, Suriye´nin bütünlüğünü tehlikeye atan Fırat´ın doğusunda sözde devlet kurma yönündeki pozisyonlarını güçlendirmek için Kürtleri kullanıyor. ABD´nin, Suriye´deki Kürt faktörü hakkında spekülasyonda bulunma ve Suriye´yi bölmek için Kürtleri kullanma girişimlerinden rahatsızlık duyuyoruz. ABD´nin, BM´nin kararlarını ihlal eden ve Suriye´deki etnik ve dini gruplar arasındaki menfaatlerinin dengesini bozan girişimlerden vazgeçeceğini umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.