Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ege ve Akdeniz´in batısında toz taşınımı bekleniyor.

Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde, Mersin ve Adana çevreleri ile Aydın´ın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara´nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi, Ege ve Akdeniz´in batısında toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Doğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgâr: Genellikle doğu ve kuzeydoğu yönlerden, Ege ile Batı Akdeniz´de yer yer güneybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımı uyarısı: Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerimizde devam eden Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının, bu gece saatlerine kadar Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz´de etkili olmaya devam edeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.