Kulis: Yeni kabinede Berat Albayrak ve Binali Yıldırım detayı

AKP kulislerinde kabinede revizyon iddialarına ilişkin dikkat çeken sözler sarf ediliyor. AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım´a yeni görev geliyor, Bakan Berat Albayrak´ın ise görevi değişiyor.

Kulis: Yeni kabinede Berat Albayrak ve Binali Yıldırım detayı

31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran´da büyükşehirlerin birçoğunu kaybeden AKP´de gözler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´a çevrilmiş durumda...

BBC Türkçe´nin aktardığına göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan´ın kabinede revizyona gitmesi bekleniyor. AKP kulislerinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın başka bir bakanlığa kaydırılacağı konuşuluyor. Ekonomideki durumdan sorumlu tutulan Albayrak´ın eski görevi olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´na geçmesi bekleniyor.

YENİ KABİNEDE BİNALİ YILDIRIM´A GÖREV

Kulislerde seslendirilen bir başka iddia ise AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım´a ilişkin. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden İzmir Milletvekili Binali Yıldırım´ı başkan yardımcılığına getirebileceği ifade ediliyor.

 

Anayasa ve yasalara göre Erdoğan´ın birden fazla başkan yardımcısı atamasına engel bir durum bulunmuyor. Erdoğan´ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´ı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin koordinasyonuna getirmesi de bu iddiaya dayanak olarak sunuluyor ve Erdoğan´ın Oktay´ın yanısıra siyasi bir yardımcı atayabileceği ve bu ismin de büyük olasılıkla Yıldırım olabileceği ifade ediliyor.