KULİS: BAHÇELİ´NİN YENİ KABİNE İÇİN TEK TALEBİ ADALET BAKANLIĞI MI?

Bahçeli, seçimlerden önce af çağrısı yapmıştı

KULİS: BAHÇELİ´NİN YENİ KABİNE İÇİN TEK TALEBİ ADALET BAKANLIĞI MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin, kurulacak yeni hükümette bir tek Adalet Bakanlığı´nı istediği iddia edildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 8 Temmuz´a kadar kurması beklenen yeni kabineyle ilgili çarpıcı iddialar kulislerde dolaşıyor. 24 Haziran seçimlerinden öncesinde aralarında organize suç örgütü lideri Alaaddin Çakıcı´nın da bulunduğu ?kader mahkumları´ için af çağrısında bulunan Bahçeli´nin, sadece Adalet Bakanlığı talebinde bulunduğu ileri sürülüyor.

Kulislerde, MHP Genel Başkanı´nın kaybolduktan sonra cesedi bulunan ve istismara uğradığı ortaya çıkan 8 yaşındaki Eylül´le ilgili yaptığı "İdamsa idam, cezaysa en ağır ceza, tecritse tecrit; gereği her neyse alçak barbarlara revadır, layık oldukları akıbet de bellidir. Bundan kaçamayacaklar, korkaklıklarının, hıyanetlerinin her türlü sonuçlarına katlanacaklardır" açıklaması da yine söz konusu talebin bir parçası olarak yorumlanıyor.

Fakıbaba´nın yerine Konuk mu?

Kulislerde, bazı bakanlıkların birleştirileceği yönündeki açıklamalar düşünüldüğünde sayının 21´den 14 ya da 15´e düşürülmesi bekleniyor. Yeni kabinede iş çevrelerine daha yakın, kendi alanlarında marka isimlere yer verilebileceği kaydedilirken; bu çerçevede aynı zamanda PANKOBİRLİK Başkanı olan, 26. Dönem AKP Karaman Milletvekili Recep Konuk´un adı da Gıda ve Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba´nın yerine geçiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu´nun yeni kabinede yerini koruyacağı da söyleniyor.

AKP´de listeye konulmayan çok sayıda vekilin Cumhurbaşkanı yardımcılığı, kabinede bakanlık ve bazı kurumlarda görev alma gibi beklentiler taşıdığı da kulislerde konuşulanlar arasında.