BÖLGENİN AMERİKAN KUKLASI OLAN DEVLETLER UTANSIN! POLONYA´DAN MÜLTECİLERE DESTEK!

Polonya, Lübnan´daki Suriyeli mültecilerden 100 aileye ülkelerine dönebilmeleri için gereken finansal desteği sağlayacağını açıkladı.

BÖLGENİN AMERİKAN KUKLASI OLAN DEVLETLER UTANSIN! POLONYA´DAN MÜLTECİLERE DESTEK!

28. 08. 2018 Salı

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrezej Papierz başkanlığındaki Polonya heyeti, başkent Beyrut´ta Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile bir araya geldi.

Görüşmede Polonya Yabancı İstihbarat Direktörü Piotr Krawczyk da hazır bulundu.

POLONYA´NIN ÖNERİSİ MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Lübnan Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Polonya´nın "Lübnan´daki Suriyeli mültecilerden 100 ailenin ülkelerine dönüşü için gereken mali desteği sağlama" önerisi ele alındı.

Lübnan tarafı Polonya´nın bu önerisini memnuniyetle karşılarken, Suriyeli mülteciler için kendi ülkelerindeki güvenli bölgelerde prefabrik evler yapılması düşüncesinin de ciddiyetle ele alınmasını istedi.

Dışişleri açıklamasında ayrıca bir Avrupa ülkesi olan Polonya´nın mülteciler konusunda sergilediği bu olumlu tavırdan duyulan memnuniyet ifade edildi.

HEYETİN ŞAM´A GEÇMESİ BEKLENİYOR

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Beyrut´a gelen Polonya heyetinin bugün Şam´a geçmesi bekleniyor.

Lübnanlı yetkililer, bir süredir Suriyeli mültecilere gönüllü olarak ülkelerine dönmeleri çağrısında bulunuyor. Yetkililer, mültecilerin ülkedeki sınırlı kaynaklara baskı yaptığını ve uluslararası toplumun mülteciler konusunda desteğinin eksik olduğunu belirtiyor.