Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KÖY ENSTİTÜLERİ RUHUYLA AÇILAN OKUL HÜSRAN YARATTI

Köy Enistitülerini taklit eden ve onun ruhu ile eğitime başlayan okul, ona ilgi duyan kesimde hüsrana yol açtı.

KÖY ENSTİTÜLERİ RUHUYLA AÇILAN OKUL HÜSRAN YARATTI

Özgür Boza Okulları, ‘Köy Enstitüleri ruhunu yeniden yaşatmak’, ‘işlikler ile çocukları her yönüyle hayata hazırlamak’, ‘herkes için pazarlıksız ve eşit eğitim ücreti’, ‘eşit kademedeki her öğretmen için eşit ücret’ gibi eğitim sektöründe daha önce pek dile getirilmemiş argümanları kullanarak açıldı ancak sonuç hüsran oldu.

İlk olarak Ataşehir’de okulu kurulan ve geçen eğitim-öğretim yılının ortasında İstanbul’un Maltepe ilçesinde ikinci şubesini açmak üzere pazarlama faaliyetlerine başlayan kurucu Özgür Boza, kayıtlar yaptırılmasına karşın, ilerleyen aylarda bu ilçede şube açamayacağını açıkladı. Boza, velilere çocuklarını Ataşehir şubesine ücretsiz taşıyabileceğini belirtti, ancak bunu kabul etmeyen ve kayıt iptal eden velilere kayıt ücretleri iade edilmedi.

Yine aynı eğitim-öğretim yılının mart ayından itibaren öğretmen maaşları da ödenmez oldu. Bu nedenle yaz ayları itibariyle Ataşehir şubesinde de kayıt iptalleri başladı. Okul yöneticileri Özgür Boza ve eşi Esra Kabasakal Boza, tüm bu yaşananlara rağmen ikinci yılda da eğitime başladı ve velilerden kitap-kıyafet ücretleri topladı. Aynı şekilde anlaşma yaptığı Mustitur isimli servis şirketi de velilerden servis ücretlerini yıllık olarak aldı. 20 Kasım günü ise, yani ara tatile iki gün kala, velilere gönderilen maille eğitime son verildiği duyuruldu.

Gelinen noktada eğitim-öğretim yılının ortasına bile gelinmeden okul değiştirmek zorunda kalan çocuklar, halen maaşlarını alamamış öğretmenler ve hem yıllık okul kaydı hem kitap-kırtasiye-kıyafet hem de servis ücreti ödemiş yüzlerce veli seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER