KOALİSYON, DEYR EZ ZOR´DA SİVİLLERİN BULUNDUĞU BÖLGEYE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye´nin Deyrezzor vilayetindeki sivil yerleşim alanlarına hava saldırısı düzenlediği, saldırıda ölü ve yaralıların bulunduğu bildirildi.

KOALİSYON, DEYR EZ ZOR´DA SİVİLLERİN BULUNDUĞU BÖLGEYE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Suriyeli askeri bir kaynak, ABD´nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye´nin Deyrezzor vilayetindeki Susa yerleşiminde sivillerin yaşadığı konutlara hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.

Askeri yetkili, koalisyona ait savaş uçaklarının sivillerin konutlarını sürekli bombaladığını ve böylelikle terör örgütü IŞİD´e yardım ettiğini belirtti.

Suriye Devlet Televizyonu da koalisyonun söz konusu saldırısını teyit etti.

Geçtiğimiz pazartesi, Rusya´nın Suriye´deki Ateşkes İzleme Merkezi Başkanı Korgeneral Vladimir Savçenko, ABD ve SDG´nin eylemsizliği sonucu, IŞİD´in Fırat nehrinin doğusunda bulunan Hacin ile Susa yerleşimleri arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik bölgeyi kontrol altına aldığını duyurmuştu.

Öte yandan Rakka´da Suriye Demokratik Güçleri tarafından IŞİD olası bir saldırısına karşı yoğun bir şekilde önlem almaya başladığı belirtildi.

Arabi 21´de yer alan habere göre, SDG´ye bağlı silahlı unsurların sayısının kentte arttığı kaydedilirken, SDG´liler tarafından kimlik kontrollerinin yapıldığı ve Rakka halkın IŞİD´in tekrar kente saldırmasından korktuğu ifade edildi.

IŞİD, Ramadi´deki Güvenlik Noktasına Saldırdı

Sumeria News´te yer alan haberde ise, terör örgütü IŞİD üyelerinin Irak´ın Ramadi kentinin batısındaki bir güvenlik noktasına akşam saatlerinde saldırdığı duyuruldu.

Haberde, Irak güçleri ile IŞİD mensupları arasında çatışma çıktığı belirtilirken, olay sırasında iki taraftan da yaralananların olduğu belirtildi.