Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KDP: PKK, Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları için tehdit

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), PKK’nin sorumlularının yapmış oldukları açıklamaların Kürdistan halkı için soruna yol açtığını açıkladı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), PKK’nin sorumlularının yapmış oldukları açıklamaların Kürdistan halkı için soruna yol açtığını açıkladı.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed yaptığı yazılı açıklamada, PKK yetkililerinin hassas bir süreçte yapmış oldukları açıklamaların Kürdistan halkı ve Kürdistan Bölgesi kurumları için baş ağrısına dönüştüğünü belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nin Kürdistan halkının onlarca yıllık çabasının eseri olduğunu kaydeden Muhammed, PKK yetkililerinin yaptıkları son açıklamaların istikrarsızlık isteğini açığa çıkardığı ve doğruların çarpıtıldığını ifade etti.

PKK’nin bu tür tavırlarının yeni olmadığını kaydeden KDP Sözcüsü, PKK’nin yersiz ve şüpheli eylemleriyle Kürdistan halkının yaşamına tehdit teşkil ettiğini söyledi.

PKK’nin yıllardır halkın ev ve arazilerini işgal ettiğini vurgulayan Muhammed, PKK’nin yüzlerce köyün yeniden imarını ve halkın evlerine dönüşünü engellediğini bildirdi.

KDP Sözcüsü, PKK’nin savaşa sahasını Kürdistan Bölgesi’ne taşıdığını ve bunun bedelini canlarıyla ve mallarıyla Kürdistan halkının ödediğinin altını çizerek, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin memurlarını şehit ediyorlar ve hala onlara göre kendileri tehdit değiller ve Kürdistan Bölgesi’ni koruyorlar” dedi.

PKK’nin açık bir şekilde Kürdistan Bölgesi ile gerginliğe girdiğini ve Kürdistan Bölgesi’nin çıkarları için tehdit teşkil ettiğini dile getiren Muhammed, “Onlar Kürtlerin bulunduğu her yerde kendilerini ev sahibi, Kürtleri de misafir olarak görüyorlar. Açıklamalarında, ‘Bizim Kürt halkının meşru hakkının barışçıl çözümüne ve taraflar arasındaki birliğe tam inancımız vardır’ diyorlar. Açıklamalarınız ve eylemlerinizle Kürdistan Bölgesi’ne çok zarar verdiniz. Daha da sorun olmaması adına sorunlarınızı Kürdistan Bölgesi’ne getirmemeniz için çağrıda bulunuyor” ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER